Мине не мине време, и в новинарския поток внезапно изскача

...
Мине не мине време, и в новинарския поток внезапно изскача
Коментари Харесай

Бареков, когато го пожелаят

Мине не мине време, и в новинарския поток ненадейно изскача Николай Бареков. Този воин на политическата буфонада се задейства постоянно, когато статуквото изпитва паническа потребност да пренасочи публичното внимание от действителен към фиктивен скандал или да унищожава нечия известност.

Върхов миг в кариерата му бе " аферата Костинброд " през 2013 година, в партньорство с ръководената от Сотир Цацаров прокуратура. Аферата нямаше да създаде същия резултат без присъединяване на Бареков, към оня миг водещ и шеф на финансираната от КТБ телевизия ТВ 7 и непосредствен с тогавашния тандем Цветан Василев-Делян Пеевски. Разпадът на тандема повлече КТБ, а с нея и ТВ 7, само че Бареков към този момент бе в избавителната капсула на партията си " България без цензура ", обилно финансирана с парите на източената банка, с помощта на които стана и евродепутат.

Необезпокояван от прокуратурата, която другояче старателно нищеше къде са отишли парите от КТБ, Бареков влезе трайно в ново амплоа. От влизането си в политиката през 2013 година Бареков извършва една и съща роля – на политически буфосинхронист, създаващ подправени дубликати на гражданско-политическа интензивност, с цел да обърква хората.

Една от последните му фалшификати е учреденият от него " Антикорупционен фронт ", която е отровна гъба двойник на основаната през 2017 година неправителствената организация " Антикорупционен фонд ", който се занимава с разкриването на корупцията по върховете на властта и обвързваните с нея кръгове. Основната цел на барековия фронт са опозиционно или сериозно настроени към властта фигури и медии.

Възходът му в публицистиката съответства с възхода на Бойко Борисов в политиката. Двамата бяха обвързани в здраво другарство. През 2006 година Бареков, тогава водещ на утринния блок на бТВ, подписа цивилен брак и Борисов, в качеството си на столичен кмет, персонално извърши бракосъчетанието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР