Mind Foundry Ltd. е стартираща компания за изкуствен интелект, която

...
Mind Foundry Ltd. е стартираща компания за изкуствен интелект, която
Коментари Харесай

ИИ помага на застрахователи да откриват когнитивни проблеми при по-възрастните шофьори

Mind Foundry Ltd. е започваща компания за изкуствен интелект, която се състезава да помогне на застрахователите да решат кои водачи да бъдат застраховани. Тя събра 22 милиона $ финансиране, последният знак за възходящо търсене за внедряване на AI в сериозни браншове, където има малко място за неточност.

Инструментите за изкуствен интелект на стартъпа се употребяват за разкриване на когнитивен спад при по-възрастните водачи в Япония.

За да оказват помощ на азиатския осигурителен колос Aioi Nissay Dowa Insurance Co. при прогнозирането и предотвратяването на произшествия. Aioi влага в кръга на финансиране дружно с Parkwalk Advisors и Оксфордския университет.

Кръгът от серия B довежда общото финансиране на стартъпа до 44 милиона $.

Традиционно застрахователите са разчитали в огромна степен на елементи като типа на автомобила и възрастта на лидера, с цел да предскажат кой е по-вероятно да бъде забъркан в съществени произшествия – и да дефинират застрахователните награди. През последните години някои застрахователи разчитат на AI програмен продукт както за ускорение на уреждането на искове, по този начин и за анализиране на данни за шофиране, с цел да излязат с по-точни оценки на риска за клиентите. Нарастващото въздействие на AI върху решенията за застрахователно покритие може да разтревожи някои.

Но Мълинс сподели, че има преимущество, когато става дума за възрастни хора.

Ако човек е над избрана възраст, неговата застрахователна лавица изчезва, неговата самостоятелност изчезва. Не всички хора остаряват по един и същи метод. Сега данните могат да ни кажат, че лицето кара безвредно. Това е отговорно потребление на ИИ.

Mind Foundry е учредена през 2016 година от дуо компютърни учени от Оксфордския университет за планиране на „ AI за приложения с високи залози “.

Включително за въпроси на защитата и публичната инфраструктура.

Компанията стартира да работи върху продукта с изкуствен интелект за когнитивен крах по-рано тази година и в този момент желае да придвижи своето застрахователно предложение в други географски райони.

Учените по данни на основаната в Оксфорд започваща компания си сътрудничиха със застрахователни специалисти, с цел да изградят система с изкуствен интелект, която открива директни връзки сред когнитивния спад и пътните катастрофи. Той е създаден с големи набори от данни, в това число 9 милиарда благи телематични данни за пътувания, измервания на датчици и фрагменти от злополуки с видеорегистратор, с цел да помогне за разбирането и гарантирането на риска.

Системата с изкуствен интелект изследва модели на държание като внезапно прекъсване, безредно завиване и ненадейно ускоряване измежду водачи, които са били в най-тежките катастрофи с огромни загуби.

Това са произшествия с пагубни персонални пострадвания и високи разноски, наред с други фактори.

След това проучва сходни модели измежду по-възрастните водачи, с цел да маркира когнитивен спад, преди да стане рисков.

Големите случаи на загуба са освен най-големият риск в застрахователното портфолио, само че и най-трудният за моделиране и прогнозиране.

В момента Aioi пилотира системата на Mind Foundry с 2 милиона по-възрастни водачи в Япония, които са се съгласили да я оставят да проучва техните телематични данни, в това число фрагменти от видеорегистратор. Това може да докара до по-персонализирани застрахователни проекти с по-ниски награди за тези, чието държание при шофиране не демонстрира рискови модели. Стартъпът търси способи да осведоми водачите, посредством приложение или други средства, за техните лични модели на шофиране, събрани от AI, с цел да им съобщи дали е безвредно или рисковано.

Ние имаме вяра, че резултатът от този пилотен план може евентуално да докара до нараснала сигурност и удължено дългоденствие при шофиране за възрастните хора. Трябва да се оправим с провокациите, подбудени от застаряващото население “, с цел да подсигуряваме правдивост.

Джун Икегами, който управлява лабораторията за научноизследователска и развойна активност на Aioi.

Хората вземат участие в процеса, съгласно Mind Foundry, в това число посредством даване на противоположна връзка за данните, употребявани за създаване на системите.

Компанията сподели, че AI не взема решенията, а по-скоро осведоми застрахователните специалисти за рисковете на евентуален клиент, преди да дефинира покритието и цените за това лице.

Минаваме през виновен AI развой, преди да изберем ИИ технология за създаване на артикул.

Алесандра Тоси, старши академик в стартъпа.

Стартъпът работи в мощно контролирани промишлености, където е належащо да се помогне на регулаторите да схванат по какъв начин работи неговата технология, с цел да се подсигурява, че тя не е несправедлива или дискриминационна.

Mind Foundry също е построила AI принадлежности за оценка на други проблеми с шофирането. През първите 30 дни от внедряването, един от неговите AI модели оказа помощ на европейското звено на Aioi да открие над 40 000 пътувания за доставка отвън разпоредбите и откри 100 притежатели на полици, употребяващи персонални транспортни средства за търговски доставки.

Компанията ползва AI и в други сегменти, като работи за подкрепяне на оценката на рисковете в обществената инфраструктура като железопътни линии или мостове, тъй че държавните управления или градовете да могат да дават приоритет на разпределението на бюджета за поддръжка. Изгражда AI системи за изследване на рисковете от изменението на климата и е внедрил AI, с цел да усъвършенства разположението на инфраструктурата за зареждане на EV в комплицирани пътни мрежи в Съвета на окръг Оксфордшир в Обединеното кралство.

Най-трудната задача обаче може да е да се пробва да употребява ИИ, с цел да застрахова ИИ.

Mind Foundry работи за оценка на рисковете от AI за самостоятелни транспортни средства, преминавайки от актуалната система за разглеждане на самостоятелната отговорност на водачите към разглеждане на риска от транспортното средство и неговия програмен продукт в целия автопарк.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР