Минчо Танев е новият ръководител на Районен съд-Царево. Той ще

...
Минчо Танев е новият ръководител на Районен съд-Царево. Той ще
Коментари Харесай

ВСС избра Минчо Танев за председател на Районния съд в Царево

Минчо Танев е новият началник на Районен съд-Царево. Той ще извършва функционалностите на ръководител на съда до избора на титуляр на поста. Причината за промяната е гибелта на дългогодишния началник на РС-Царево Мария Москова. Тя умря дружно с щерка си вследствие на водното злополучие по Южното Черноморие предходната седмица.

Съдийската гилдия (СК) на Висшия правосъден съвет през днешния ден заседава, като уважи паметта на арбитър Москова и останалите починали с минута безмълвие.

Минчо Танев остана единствен арбитър в РС-Царево. Той е дал единодушие да поеме управлението на съда, стана ясно на съвещанието на Семеен кодекс. Затова и единомислещо Танев бе определен за изпълняващ функционалностите началник на институцията.

По предложение на ръководителя на Върховния административен съд Георги Чолаков бе признато решението да влезе в действие неотложно – при изискванията на авансово осъществяване, поради изключителната обстановка. Причината е, че то може да бъде обжалвано, за което тече подобаващ период.

Според уеб страницата на Районния съд в Царево там работят още арбитър по вписванията и държавен правосъден реализатор, отбелязва Флагман.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР