Миналият понеделник ми беше направена втората доза и вече съм

...
Миналият понеделник ми беше направена втората доза и вече съм
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: До момента сме поръчали 12 милиона ваксини. Колко повече да вземем? За всеки празник и рожден ден ли?

 Миналият понеделник ми беше направена втората доза и към този момент съм 9 дни след втората доза. Аз се включих непринудено в едно локално изследване, което набираше доброволци, с цел да се наблюдава по какъв начин работят имунизациите и по кое време се построява имунитет и е обвързвано с следене от 3 месеца. Това сподели началникът на Националния действен щаб за битка с ковид ген. Венцислав Мутафчийски пред " бТВ ".  

" Около 10-тия ден след първото убождане, когато ми взеха кръв, нямах нито антитела, нито клетъчен имунитет. След втората ваксина пристигна възкръсване на клетките и към този момент имам антитела над 77, а би трябвало да бъдат над 30. Ваксината работи ", изясни той. 

" Засега опитът е 3 месеца, само че най-вероятно ще се продължи и ще се смени дизайна на изследването. Засекли сме наново заразяване на наши сътрудници. Все още има много незнайни и няма безапелационен отговор дали мога да придвижвам или не мога. Би трябвало, когато вирусът попадне в носоглътката ми, да бъде погубен. Фирмата производител дава 95% сигурност, а 100% дават за това, че няма да изкарате вируса тежко. AstraZeneka дава сигурност 75% от заразяване и 100% от изкарване тежко на болестта. Грипните ваксини дават 50% успеваемост ", добави още ген. Мутафчийски. 

Той разяснява и изследването на " Политико ", съгласно което през 2040 година ще имаме 70% покритие и ще успеем да създадем стаден имунитет.  

" Ако бяха създали това изследване на първото идване на имунизацията, щяха да сметнат, че ще стигнем имунитет през 3000 година. Pfizer ще достави 4,5 милиона ваксини за България. До колкото ми е известно са подадени документи за съветската ваксина и чакаме резултат за нея. Това, което се знае за нея е доста малко. За нея нямаме къса характерност. Тя е от вида на векторните ваксини, както е Astra Zeneka. Първото убождане е с един вид вирус, а второто с различен вид вирус ", добави началникът на НОЩ. 

" До момента сме поръчали 12 милиона ваксини. Колко повече да вземем? За всеки празник и рожден ден ли ", пита той. 

Ген. Мутафчийски добави, че това е развой, който ще продължи към година. 

" Според производителите имунизациите са ефикасни против новите разновидности на ковид. Moderna сподели, че имунизацията й има резултат против всички разновидности. Колкото повече циркулира този вирус, толкоз повече ще се променя и след две години той няма да бъде същия. Циркулацията би трябвало да се спре оптимално бързо, тъй като бъдещето ще стане напълно незнайно, предизвести той. 

Според него заведенията не би трябвало да бъдат отваряни преди месец март и изясни, че има канара на " Оксфорд " и " Тексаска канара ", които демонстрират какъв риск на заразяване има в питейните заведения. Тези скали са от 1 до 9, а питейните заведения и нощните заведения са твърдо 9. Ресторантите са сред 7 и 8, тъй като се прави някаква разлика сред бюфет и ресторант, като посочи, че тези които са с повърхност на открито регистрират най-малък късмет от заразяване. 

Ген. Мутафчийски посочи, че съгласно него фитнесите са извънредно рискови. 

" Имаше изявления, че новият вариант е по-смъртоносен, което е доста самоуверено. Дори да не е толкоз гибелен, в случай че пренатовари здравната система, има заплаха хората да не получат съответна грижа и не е належащо самият вирус да е гибелен, без значение самичък по себе си какъв брой е гибелен. Заетостта на леглата във Англия сега е двойна ", заключи той. 

" Преди една седмица имаше брифинг на Европейския теоретичен конгрес от изтъкнати експерти. Нашата страна бе показана от доцент Кунчев и той заяви много притеснителни неща. Имаме 8 потвърдени проби с характерност на английския вид. Кога ще господства, не можем да кажем. Ако съдим по Англия, където стана за 2 месеца, това е много алармиращо. Това, че е по-заразен, накара англичаните да трансформират дефиницията за непосредствен контакт и от 1,5м. той стана 2м. Въвежда се нов термин - " комулирано време ". Ако престоят ми е 15 мин. в затворено помещение, шансът да се заразя или да заразя е в пъти по-голям ", изясни началникът на НОЩ.

" Нито един доктор не приказва за недоволство и това е доста значително в този спор. Политиците са с цел да намерят салдото, а ние сме длъжни да споделяме истината ", добави той.  

Ген. Мутафчийски съобщи, че маската с клапа не пази индивида против теб и към този момент е неразрешена. 

" В момента сме в прелестна кондиция. Една от дребното страни, които са в оранжевата зона, дружно с Финландия, Норвегия и Гърция. Другите зони са мрачно червени. Защо желаеме да минем в другите зони. Като медици би трябвало да кажем нашата дума напълно искрено и почтено. В момента няма напън от болните с ковид, а от другите, тъй като бяха неразрешени плановите интервенции. Болницата пращи сега от тези хора. Лесно ще напълним лечебните заведения с коронавирус заболели, само че какво ще вършим с другите. Този баланс е по-важно да се откри повече от всеки различен баланс ", заключи ген. Мутафчийски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР