Миналият месец е бил най-горещият юни, регистриран във Великобритания, съобщи

...
Миналият месец е бил най-горещият юни, регистриран във Великобритания, съобщи
Коментари Харесай

Рекордните юнски жеги във Великобритания носят отпечатъка на климатичните промени

Миналият месец е бил най-горещият юни, регистриран във Англия, заяви националната метеорологична работа на страната в понеделник, предупреждавайки, че породените от индивида промени в климата вършат сходни температурни върхове все по-вероятни, съобщи " Ройтерс ".

Рекордните горещи талази се трансфораха в международно събитие, а учените предизвестяват, че напъните за прекъсване на повишението на температурите не са задоволителни за попречване на най-катастрофалните резултати от световното стопляне.

Британската метеорологична работа заяви, че междинната междинна температура от 15.8°C през юни е най-високата за последните съвсем 140 години, надминавайки предходен връх от 14.9°C, подложен през 1940 година и 1976 година

" Всички данни демонстрират, че вървим в неверна посока, що се отнася до горещините, интензитета им и какъв брой продължителни са те ", сподели метеорологът от службата Клеър Насир пред " Ройтерс ".

Миналата година Англия записва най-горещия си ден, откакто температурите за първи път надвишиха 40 градуса по Целзий, причинявайки разстройства в инфраструктура като летища и железопътни линии и предизвиквайки горски пожари.
Описвайки последния връх като носещ " отпечатъка на климатичните промени ", Метеорологичната работа съобщи, че изследване на нейни учени е открило, че шансът температурите през юни да бъдат по-високи от 14.9 градуса минимум се е удвоил след 1940 година

 Турбуленцията по време на полети се усилва поради климатичните промени Турбуленцията по време на полети се усилва поради климатичните промени

Миналата седмица Испания записва температури до 44 градуса, а в и Съединените щати имаше поредност от горещи талази през юни.

По-рано през месеца английската компания за водоснабдяване South East Water вкара краткотрайна възбрана за потребление на маркучи и пръскачки в британските райони Кент и Съсекс поради високите температури и възходящото търсене на питейна вода.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР