Миналия месец ви съобщихме за конферентната среща на Activision-Blizzard. Тогава

...
Миналия месец ви съобщихме за конферентната среща на Activision-Blizzard. Тогава
Коментари Харесай

Blizzard вече съжалява за направените уволнения в компанията

Миналия месец ви съобщихме за конферентната среща на Activision-Blizzard . Тогава шефът на компанията Боби Котик тържествено разгласи положителните приходи от предходната година и сподели, че ще уволни съвсем 1000 чиновници. Тогава Котик дефинира действието като опит за концентрация и увеличение на приходите. Тази седмица Activision-Blizzard показа своя финансов доклад. Според него, освобождението на осем % от работната мощ на издателя в действителност „би имало негативен резултат върху нашия бизнес“.

Като цяло документът разказва всички рискови моменти, които биха оронили престижа на Activision-Blizzard. Много компании приготвят такива доклади. Един евентуален рисков фактор е невъзможността да се осъществят финансовите благоприятни условия след уволненията. Освен това те вероятно биха довели до ниска мотивация и работливост на останалия екип. Фирмата към този момент изхарчи 150 милиона за обезщетение на изгонените. Отчетът гласи:

„Въпреки че имаме вяра, че този проект за реструктуриране би ни оказал помощ да осъществяваме по-големи благоприятни условия и потенциал… Нашето умеене да използваме получените преимущества в избран период от време и въпрос на доста калкулации и догатки, и самите спестявания ще зависят доста и от локалните регулации за работа, контракти с трети лица и условия за работа. Тези изчисления зависят и от обилни стопански и други дадености, някои от които са отвън нашия контрол…“

Като цяло малко странният анонс на Котик не се е харесал на по-голямата част от Activision-Blizzard. Новината подтикна образуването на Съюз на гейм служащите, изискващ оставката на ръководителя на компанията. Освен това Боби Котик се популяризира неотдавна дружно с Андрю Уилсън от EA в листата топ 100 на шефове с прекалено високи приходи.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР