Миналия месец се е провела тайна среща между представители на

...
Миналия месец се е провела тайна среща между представители на
Коментари Харесай

Тайна среща за мир в Украйна

Миналия месец се е провела загадка среща сред представители на Украйна, страните от Г-7 и дребна група страни от така наречен Глобален Юг, с цел да се опитат да завоюват поддръжка за украинските условия за мирни договаряния с Русия, оповестява „ Блумбърг ”.

На 16 декември в Саудитска Арабия се е провела среща на съветници по националната сигурност.

Секретността частично е имала за цел да накара участващите да се усещат по-комфортно по време на срещата.



По-малкият формат е разрешил по-свободно и искрено разискване на украинската формула за мир и проектите за придвижване на този развой, както и правилата на евентуално взаимоотношение с Русия в бъдеще.

„ Блумбърг ” регистрира, че напъните на съдружниците в помощ на Украйна са отслабнали през последните месеци. В Съединени американски щати и Европейски Съюз над 100 милиарда $ животоспасяваща помощ е спряна или в процеса на утвърждение от Вашингтон и Брюксел, а украинската контраатака предходната година не съумя да реализира основна смяна на ситуацията на бойното поле.

Тайната среща е била извършена в Рияд, само че е постигнала дребен прогрес. Украйна и нейните съдружници от Г-7 не престават да се съпротивляват на апелите на страните от Юга за директни договаряния с Русия.

Представители на Индия, Саудитска Арабия и Турция са участвали на декемврийската среща в Рияд, само че други авторитетни страни като Китай, Бразилия и ОАЕ не са били показани, макар че участваха на предходните обществени конференции за разискване на украинските оферти за мир.



Украйна и нейните съдружници от Г-7 са настояло за ценене на териториалната целокупност и суверенитета на Украйна.

Според тях задачите на Владимир Путин не са се трансформирали и той не е посочил никакви признаци на съществено предпочитание да договаря всъщност и да съблюдава предходните съглашения.

Западните страни са показали, че ще продължат да поддържат Украйна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР