Миналия месец 49-годишният Орландо Хол беше екзекутиран в Индиана, САЩ.

...
Миналия месец 49-годишният Орландо Хол беше екзекутиран в Индиана, САЩ.
Коментари Харесай

Екзекутиран 49-годишен мъж отмъсти на своите палачи в САЩ

Миналия месец 49-годишният Орландо Хол беше екзекутиран в Индиана, Съединени американски щати. Той отвлякъл, изнасилил и умъртвил 16-годишната Лиза Рене през 1994 година В продължение на 26 години мъжът чакал да бъде лишен животът му. Старата присъда била неведнъж отлагана. По време на събитието, както се оказа, палачите са хванали ковид.

Екзекутираният бил инфектиран, а по време на изтезанието малко на брой се придържат към защитни ограничения. Струва си да се означи, че нормално участват освен палачите, само че и медицинските служащи, чиновниците в пандиза и даже роднините на жертвата. Оказва се, че изтезанието е място за всеобщи инфекции. Затворниците се оповестиха против смъртното наказване по време на пандемията. Делото е изпратено до основния прокурор на Съединени американски щати Уилям Бар.

Според юристите шефовете на пандизите крият действителната статистика за броя на хората, които са се разболели по време на изтезания. Възможно е безусловно всички да са хванали вируса. Като доказателство юристите довели духовния ментор на Юсеф Ахмед Нур, който след изтезанието дал позитивен тест за ковид. На мъжа му били нужни 15 минути, с цел да се болести в килията на убития. Йозеф отбелязал, че бил на метър от палачите, които са имали контакт с екзекутирания.

По някаква причина по време на изтезанието всички пренебрегвали инструкциите на управляващите да носят маски и ръкавици. Палачите не са употребявали персонални защитни средства, те са се свързали свободно със пандизчията. Затворническите управляващи трябвало да се погрижат за защитните ограничения, да не приказваме за добросъвестността на всеки участник в изтезанието. Какво наказване ще последва чиновниците на пандиза, ще стане известно по-късно.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР