Миналата зима показахме, че имаме решения как да се справим

...
Миналата зима показахме, че имаме решения как да се справим
Коментари Харесай

Стоян Мирчев: БСП предлага въвеждането на таван на цената на газа

Миналата зима показахме, че имаме решения по какъв начин да се оправим в рецесиите, като тогава замразихме цената на тока и преведохме хората през тежките месеци.

Ролята на политиците е да вземат решение проблемите на обществото, да дава предсказуемост и да успокоява. ” Това съобщи претендентът за депутат от листата на „ Българска социалистическа партия за България ” във 23 МИР София в предаването „ Твоят ден ” по Nova News.

„ Българска социалистическа партия предлага въвеждането на таван на цената на газа, което би трябвало да облекчи семействата и бизнеса, както го направи предходната зима ”, сподели още Мирчев.

Социалистът бе безапелационен, че вратата на „ Газпром ” не трябва да бъде затваряна, с цел да не изпадне България в обстановка, в която няма от кое място са се достави с нужните си запаси за идната зима. „ Да се водят диалози с всички вероятни снабдители на синьо гориво, в това число с „ Газпром ”, тъй като най-евтината газ е тръбната, не с кораби ”, настоя Мирчев.

По неговите думи,  България не би трябвало да прекъсва връзките си с Русия. „ Ние географски сме ситуирани неповторимо сред Запада и Изтока и макар че своя избор сме  го създали като сме се включили към Европейски Съюз, а Българска социалистическа партия е партията, с помощта на която това е станало, това не значи, че би трябвало да прекъснем всички връзки с Русия. Да, през днешния ден има война, само че на следващия ден може да няма. Нашите връзки с съветския народ не са от преди 30 години, а са от стотици години обратно и те са мощни ”, уточни Стоян Мирчев.

Кандидатът за депутат от левицата предложи и ограничения за преодоляване на инфлацията: „ Увеличаване приходите на хората, повдигане на минималната заплата и добавките за децата и младите фамилии и преизчисляването на пенсиите са метод да се вкарат едни „ живи ” пари в стопанската система, изключително за хората, които имат дефицит, тъй като една част от тези пари, първо, усъвършенстват техния стандарт на живот, и второ, една част от тях се връщат в страната под формата на налози, което в допълнение дава принадлежности в ръцете на ръководещите да взема решение проблемите на страната. ”
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР