Миналата седмица в публичното пространство бяха тиражирани информации за фирма,

...
Миналата седмица в публичното пространство бяха тиражирани информации за фирма,
Коментари Харесай

Арнаудов за клеветите около скандала с клиповете за 260 000лв.: Нашите имена правят трафик, дори когато се тиражират лъжи!

Миналата седмица в общественото пространство бяха тиражирани информации за компания, която „ прави клипове за 260 000 лева за европредседателство, учредена два дни преди търга ”. Като неин създател е посочен юриста на продуцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов – Милан Зарев. Информацията за сумата е от отрасловото министерство, като става дума за 4 клипа от по 3 минути всеки.

Оказва се обаче, че нито Иван, нито Андрей са осведомени с въпросната поръчка и спецификата на нейните характерности. Но имената им обилно дефилират из медиите – с очебийно дискредитиращ акцент.

Принудени от заварената обстановка двамата популяризират документално опровергаване, в което изрично се разграничават от обстановката. В писмото се споделя:

„ Иван Христов и Андрей Арнаудов, в качеството си на телевизионни продуценти и физически лица, се разграничават от оповестената и публикувана в медиите информация, която спекулира с тяхно присъединяване в поръчка на Министерството на българското председателство на Европейски Съюз и настъпили облаги. Анонимните материали съдържат изказвания от погрешен темперамент, които по своята същина съставляват клюка. Иван Христов и Андрей Арнаудов не са свързани по никакъв с компанията, спечелила плана - „ Ди Индъстри ” ООД. Нито като физически лица, нито като притежатели, шефове или участници в сдружения, упражняващи комерсиална активност. За въпросната поръчка за произвеждане на видеоклипове те схващат от тиражираните в медиите изявления.

Мирон Крумов, като всеки потвърден и издирван експерт, получава, приема и извършва работа на свободна процедура от поръчители по планове в областта на своята експертиза – правенето на сценарно наличие. Но не и на изцяло произвеждане на приключен аудио-визуален артикул или като чиновник на сдружение, ръководено от Иван Христов и Андрей Арнаудов.

Лицата, виновни за публикуването и разпространението на информацията с погрешно наличие, подлежат на заблуждение под правосъдна отговорност по съответния ред, очакван в закона. ”

Репортерката на в. „ ШОУ ” Анелия Попова потърси Андрей Арнаудов , с цел да разбере от първо лице развиването на обстановката с очебийно абсурден привкус.

- Тиражираха се информации и спекулации, съгласно които с Иван участвате в поръчки на Министерството на българското председателство на Европейски Съюз и извличате персонални облаги от това… Получихме и опровержението ви, само че бих желала да получа персонално от теб малко повече изясненост в обстановката?

 

 

- Написахме това опровергаване, тъй като в този момент всички ще потърсят такива отговори. Аз нямам желание да давам повече изявленията, тъй като съм меко казано сърдит. Слава Богу, ракурса към телевизионните фенове, които наблюдават „ Фермата ” и се вълнуват само от протичащото се в нея, няма по какъв начин да бъде преместен като фокус, защото тях ги интересуват персонажите вътре, а не продуцентите. Но мен не ме тормози този случай поради старта на „ Фермата ” или на телевизионния сезон – нервирам се, тъй като е откровена неистина!

С Иван разбрахме оня ден, че въобще съществува такава поръчка за осъществяването на такива клипове. И за нас е доста неприятно. Не познавам детайлите на контракта, не знам каква е въпросната поръчка, само че единствено желая да кажа, че когато става дума за произвеждане на клипове, изключително за хора, които не са от гилдията, цифрите могат да звучат доста стряскащо. Затова дори не знам дали поръчката е допустима или не като размер. Но не ме и интересува. Аз и Иван по никакъв метод нямаме присъединяване във въпросната компания и не сме забъркани в осъществяването на въпросната поръчка.

- Мирон Крумов е ваш сценарист, нали по този начин? Защото и неговото име е забъркано в ситуацията…

 

 

- Да, логически въпрос и ти благодаря, че го задаваш, с цел да мога да поясня нещо доста значимо. Както всички сценаристи в България, и Мирон, макар че главно работи при нас, има право да поема задължения и в други планове. Честно казано, е хубаво да ни осведоми за това, когато го прави, с цел да се избегнат ето такива последствия от непредсказуем темперамент. Но той е счел, че това няма да попречи на работата му по никакъв метод. И в случай че би трябвало да бъде до дъно почтен с теб – с Иван малко му се разсърдихме за това. Предупредихме го, че това не е хубаво да се случва и да разбираме от медиите за тези неща. Но стават неточности. Съзнавам, че всеки може да сбърка – и той, и аз, и всеки. Това, че Мирон е наш сценарист, не значи, че плана е наш. Той доста постоянно написа сюжети и за разнообразни други клипове, реклами, концерти и така нататък Това би трябвало да стане ясно. Ние не стопираме никого да работи, където и както пожелае. Всяко едно лице, което работи при нас, може да бъде запитано за това. Никога никой не сме спирали да си докарва спомагателни пари, ако главно е работещ при нас. Даже и проценти не сме взимали от тях.

- В публикуваните изказвания се споделя, че вашият юрист Милан Зарев е създател на въпросната компания, която се основава два дни преди търга…

 

 

- Милан Зарев е наш юрист, да. Специално му се обадих, с цел да го попитам какъв брой клиента има в неговата адвокатска фирма. Той ми сподели, че единствено корпоративните клиенти са над 100! Извинявайте, тези, които са писали – ами да напишат за някои от другите му клиенти, че е взел поръчка?! Несериозно е.

- С други думи обстановката има по-скоро преднамерен темперамент, в сравнение с информативен…

 

 

- Абсолютно преднамерен е метода, да. И това се дължи първо на обстоятелството, че сега с Иван сме доста настоящи, тъй като „ Фермата ” стартира с доста мощен старт. Нашите имена вършат страховит трафик. И второ – новината постоянно би прозвучала забавно за хората, защото в тази ситуация въпросните числа звучат стряскащо, макар че аз отново споделям, че постоянно когато става дума за рекламни клипове, цифрите звучат по този начин! Особено за хората, които са надалеч от този бизнес. И като шибнеш имената на Иван и Андрей, и си гарантираш вест с огромен трафик. Ето това е обстановката – по този начин работят.

- Допускаш ли някакъв персонален претекст по отношение на себе си или пък по отношение на Иван?

 

 

- Истината е, че грам не ми пука има ли, няма ли подобен. Трябва да направя следствие, с цел да схвана. Но единственото, което ще каже по този въпрос е, че хора, които тиражират клюки, ще бъдат съдени от нас! Ние се занимаваме с извънредно доста и разнородни неща, хвърляме извънредно доста сила и отвън телевизионната ни работа – и работата ни в ДНК, и интензивността по турнето „ One Love ”, и сериала – несъмнено някъде сме обидили или уязвили някого по някакъв метод, изключително тъй като и сме се научили да не си затваряме доста устите. Но това не ме вълнува толкоз доста. Стараем се единствено да си гледаме работата и да я вършим, както би трябвало. И апропо – когато става дума за персонални неща, в никакъв случай не съм си разрешавал да спекулирам. На Иван му се е случвало да води правосъдни каузи, само че на мен – не. Смятам, че когато е за нещо в персонален проект, просто не си заслужава силата. Но когато към този момент се накърнява професионалното ни име, просто ще съдим до дъно!

- Да те пренеса малко в дебрите на „ Фермата ”,  където най-ненакърнен е патриотизма! Колко високо стои като сан за теб смисъла на тази дума?

 

 

- Моето отношение към патриотизма е дългогодишно. Откакто се помня. Посято е на първо място от татко ми и дядо ми по майчина линия. Всъщност персоналната ми визия за национализъм е тъкмо това, което се опитваме да представим и във „ Фермата ”. Трябва доста повече да се опитваме да развиваме себе си, да търсим какво може да подобрим в себе си, в сравнение с това – по какъв метод ни пречат другите – непознати сили, бежанци, малцинства и така нататък Българите, като нация, би трябвало да се върнем към това равнище, на което сме били. Тогава ще бъдем доста мощни и няма да има кой да ни спре. Тогава ще го има и патриотизма – подобен, какъвто в този момент се възражда във „ Фермата ” – там всеки търси какво може да развие в себе си. Всеки се старае да построи нещо, а не кой му пречи за това. И това е по този начин нареченият конструктивен национализъм. По тази причина и този формат слага доста смислени тематики, като емигрантство, македонски въпрос, раждаемост… Все тематики, цялостни със смисъл и на всичкото от горната страна ни напомнят за българските обичаи и традиции в една модерна среда. Защото в този сезон отразяваме и епохата си – ние се намираме в XXI век, само че с отпратка към традициите, които са ни създали нацията, която би трябвало да бъдем още веднъж.

- Трудно се изкореняват навиците към новото и удобствата, които предлага то. Преди него главно е било труд, труд и доста труд!

 

 

- Факт, да. Но атмосферата, която пресъздаваме вътре, както и многото, и разнообразни облици, само че в огромната си част смислени хора, оказват помощ да се чуят забавни тези, оферти, конфликт на възгледи. Вече ставаме очевидци на доста такива смислени диалози. Ще има и още доста. Вярваме, че „ Фермата ” е риалити, което кара хората да мислят.

- Владимир Каролев влезе в този формат, без да изиска хонорар – и без неналичието на финансов тласък да играе роля на успешен пр за него. Това изненада ли ви?

 

 

- По-скоро не ме изненадва, тъй като „ Фермата ” към този момент на няколко пъти потвърждава, в своите предходни сезони, че е формат, който притегля със смисъла си известните хора в България и освен тях. Просто те сами демонстрират предпочитание да вземат участие. А там, където сме платили, сумите са в пъти по-малки от общоприетите възнаграждения, които нормално се заплащат за подобен вид формати. Ето, един Владо Каролев демонстрира какъв брой е елементарно един известен човек, който е припознал смисъла, да изиска да стане част от него, без безусловно да търси финансова мотивация за избора си. Владо Каролев просто хареса концепцията на сезона, самото предаване, концепцията да стартираме изначало и да изградим сами една нова среда. При него нямаше потребност от увещание. Той самичък сподели, че не желае да получава хонорар.

- Ами Владо Николов – наша волейболна легенда. За него до този миг играта с топка бе всичко, което осмисляше кардиналната житейска философия. Във „ Фермата ” той се преоткрива на 100 %!

 

 

- Да, тъкмо го сподели. Владо Николов в действителност преоткрива себе си по доста и неподозирани за него способи. И се радва като малко дете. Всеки път, когато ме види там, ми споделя какъв брой е благополучен. Открива извънредно доста смисъл във всичко, което се случва във формата. Преоткрива напълно друг, нов свят. И си потвърждава едно нещо – че когато човек е трудолюбив и не се опасява от работа, може да се приспособи към всяка среда. Повярвай ми, Владо Николов в никакъв случай не е бил в такава среда, само че демонстрира, че се приспособява доста сполучливо към нея. И доста добре му се получава.

- Имаше ли към този момент някакви непредвидени изненади за вас с Иван, като продуценти на формата? Нещо, което, знаем, че не е мъчно да се получи сред хора, които не са се познавали преди този момент и занапред опознават характерите си, навиците, приспособимостта…

 

 

- Все още няма изненади за нас, най-малко дотолкоз, доколкото познаваме този вид обстановки от предходните сезони. Разбира се, постоянно има такива, които не се харесват между тях, които се сплотяват по-лесно. Възникват спорове. Някои се въздействат от някои по-силни страсти, дори заболели трепети. Всичко, което животът може да предложи, може да го предложи и „ Фермата ” – единствено че в една по-добра среда. Зависими сме напълно от природата и знаем, че тя не прости. Засега всички се оправят повече от сполучливо.

- Знам, че няма да ми кажеш, само че въпреки всичко ще попитам – имаш ли вътрешен глас кой ще победи?

 

 

- (усмихва се) знаеш, че няма да кажа. Но ще ти призная, че имам вътрешен глас още от в този момент за четирима души.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР