Миналата седмица в кубинската столица Хавана седемчленно семейство загива при

...
Миналата седмица в кубинската столица Хавана седемчленно семейство загива при
Коментари Харесай

В Куба електрически скутери се самозапалват и причиняват пожари

Миналата седмица в кубинската столица Хавана седемчленно семейство умира при пожар, зародил след възпламеняване на електрически скутер. Трагедията предизвика управляващите да вземат ограничения, откакто по-рано признаха, че единствено за една година над 300 пожара са зародили точно поради дребните транспортни средства.

 
Когато ми се обадиха, че има пожар, изтичах и се пробвах да изгася пламъците, само че беше прекомерно късно.
Мария Пасос, съседка

Скутерите се задвижват от специфични акумулатори.

 
В моя сервиз аз коригирам батериите на електрическите скутери. Това е работа, която би трябвало да се прави доста деликатно. Нужно е особено съоръжение.
Карлос Каняда, притежател на сервиз

На островната страна скутерите се оказват желан метод за напредване. Правителството ги популяризира като ефикасни други възможности в изискванията на извънреден дефицит на бензин и дизелово гориво и като решение на хроничните транспортни проблеми на страната.

 
Без скутера съм като с вързани ръце. Използвам го, с цел да си взимам вода, бензин, за работа, за ремонтни действия – всичко! Много е комфортно.
Нативидад Ернандес, притежател на електрически скутер

Властите показват като причина за детонациите несъразмерната приложимост на батериите, на които не е дадена откритата отмора, което води до увреждане на литиевите кафези. Друг проблем са собственоръчните поправки от " непрофесионалисти ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР