Миналата седмица Столичната регионална здравна инспекция е подала сигнал в

...
Миналата седмица Столичната регионална здравна инспекция е подала сигнал в
Коментари Харесай

МВР е получило сигнал за разминаване между броя на ваксини и на имунизирани в София

Миналата седмица Столичната районна здравна ревизия е подала сигнал в Министерство на вътрешните работи за разминаване сред публично отпуснатите ваксини на джипита и регистрираните от тях ваксинирани пациенти. Това заяви на брифинг на Министерство на вътрешните работи представителят на ведомството Явор Симов, представен от bTV.

" По техните разбори, които получават за броя на имунизираните лица при даден персонален доктор, те са засекли, че имат " неестествени бройки ". Тоест декларирани 3000 ваксини, пък са имунизирани 4000 души. Математиката не излиза ", изясни Симов.

На извършената среща е реализирано съглашение СРЗИ да подава данни в Министерство на вътрешните работи при подозрения за злоупотреби със документи за имунизиране. Обсъдени са ограничения за попречване на измами и злоупотреби с имитации на такива документи.

" Така беше реализирана сделка да има взаимна активност сред РЗИ и органите на Министерство на вътрешните работи при какви и да е подозрения за каквито и да са нарушаване от техните пълномощия, да ни алармират. Ако сега има такава инспекция сега прекомерно е допустимо да е по техен сигнал ".

Това съобщи Симов в отговор на журналистически въпрос дали сега се организира полицейска акция в столични болнични заведения по отношение на " укриване на Коронавирус кревати ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР