Миналата седмица стана ясно името на британския телевизионен журналист, за

...
Миналата седмица стана ясно името на британския телевизионен журналист, за
Коментари Харесай

Как се стигна до скандала около водещ на Би Би Си за снимки със сексуален характер

Миналата седмица стана ясно името на английския ефирен публицист, за непристойни дейности. Хю Едуардс беше посочен от брачната половинка си като водещия на Би Би Си, за който се твърди, че е платил на малолетно лице хиляди английски лири за фотоси с циничен полов темперамент, заяви самата английската медия.

Едуардс заяви на нацията за гибелта на кралица Елизабет Втора през септември и водеше репортажите за най-големите събития във Англия от началото на века, включително избори, кралски сватби, както и Олимпийските игри през 2012 година, отбелязва " Ройтерс ".

Съпругата му Вики Флинд съобщи, че е направила изказването от угриженост за психологичното му здраве и с цел да отбрани децата им, откакто първичната публикация на английския вестник " Сън " извърши новинарските излъчвания в цялата страна и провокира вълна от спекулации в интернет пространството.

" Хю страда от съществени проблеми с психологичното здраве. Както е добре документирано, през последните години той се лекува от тежка форма на меланхолия ", се споделя в изказването на Флинд съгласно Би Би Си. " Събитията от последните няколко дни доста утежниха нещата, той претърпя още един сериозен срив и в този момент получава грижи в болнично заведение, където ще остане в обозримо бъдеще. "

Историята се развихри за пръв път преди десетина дни, когато таблоидът " Сън " заяви в своя публикация, че известен неназован до оня миг водещ от Би Би Си е платил 35 хиляди английски лири (45 хиляди американски долара) за интервал от три години на малолетно лице, с цел да получава негови фотоси от полов темперамент. Британският вестник означи, че лицето е било на 17-годишна възраст, когато е почнало да дава фотосите.

Би Би Си в профил водещия, само че не уточни обществено името му. Няколко известни лица от Би Би Си " излязоха " в обществените мрежи, с цел да потвърдят, че не са забъркани в абсурда, защото в интернет пространството се появиха разнообразни спекулации, свързани с това кой би могъл да бъде въпросният водещ.
Британската медия бе изправена пред съществени усложнения, защото се опитваше да стартира лично следствие на изказванията за закононарушение от полов темперамент, да отбрани в същия миг персоналния живот на неназованото до оня миг лице, да отговори обществено на обвиняванията и да направи всичко допустимо да не засегне по никакъв метод някои от другите водещи, които бяха подложени на отрицателно въздействие.
Възрастта за единодушие за секс в Англия е 16 години, само че фотоси от полов темперамент на лица под 18-годишна възраст могат да се смятат за детска порнография, отбелязва " Ройтерс ".

Миналата седмица полицията в Лондон заяви, че е завършила с оценката на изказванията и е открила, че няма данни за осъществено закононарушение. " Няма да има по-нататъшни дейности от страна на полицията ", обявиха управляващите.

Би Би Си обаче съобщи, че ще продължи с вътрешното си следствие към случая. В имейл до чиновниците на английската медия генералният шеф на Би Би Си Тим Дейви съобщи, че това остава " доста комплициран набор от условия ".

" Това безспорно ще бъде сложен миг за мнозина след няколко предизвикателни дни. Искам да ви уверя, че нашата непосредствена грижа е дългът ни да се грижим за всички наранени ", сподели той.

Говорител на вестник " Сън " заяви, че изданието не възнамерява да разгласява нови изказвания и ще сътрудничи за следствието на Би Би Си. " Ще предоставим на екипа на Би Би Си поверително и редактирано досие, съдържащо съществени и широкообхватни изказвания, които сме получили, в това число някои от чиновници на Би Би Си ", посочи той.
61-гофишният Хю Едуардс, който има пет деца, работи за Би Би Си от 1984 година и повече от две десетилетия е лице на водещия бюлетин " Би Би Си новините в 10 " (BBC News at Ten). Той е и най-високоплатеният водещ на новинарски излъчвания в английската телевизия, получавайки хонорари в диапазона от 435 хиляди до 439 999 английски лири (около 565 хиляди американски долара), отбелязва " Ройтерс ".
Съпругата му Вики Флинд съобщи, че се надява изказването ѝ да постави завършек на медийните спекулации, които са оказали отрицателно въздействие върху сътрудниците на Едуардс в Би Би Си. " След като се почувства задоволително добре, с цел да го направи, той има намерение да отговори на оповестените истории ", добави тя.

Повече от седмица след първичната публикация на вестник " Сън " обаче към момента има неразрешени значими въпроси и детайлности към случилото се, а самият Едуардс продължава да лежи в болничното заведение, където беше признат преди към седмица, написа Би Би Си. Медиите в Обединеното кралство се сблъскаха с големия проблем да балансират сред неприкосновеността на персоналния живот и публичния интерес при отразяването на изказвания от толкоз сериозен темперамент.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР