Миналата седмица журналистите на изданието PC Magazine се опитаха да

...
Миналата седмица журналистите на изданието PC Magazine се опитаха да
Коментари Харесай

FedEx се извини за отказа си да достави смартфон на Huawei в САЩ

Миналата седмица публицистите на изданието PC Magazine се пробваха да изпратят един смарт телефон Huawei P30 от английския офис на изданието в американския офис. Но след няколко дни пратката се завърнала с надпис от горната страна, който оповестява, че пратката няма да бъде доставена поради американските наказания против Huawei. Не е известно по някакви аргументи FedEx е решила да се включи в глобите против Huawei, наложени от американските управляващи.

Редица американски медии означиха, че дейностите на компанията FedEx не могат да се обяснят нито с американските, нито с английските закони. А PC Magazine без непотребни дейности изпратил смарт телефона благодарение на директния съперник на FedEx – компанията UPS. Там без каквито и да било въпроси приели телефона на Huawei и го изпратили в Съединени американски щати.

This is totally ridiculous. Our UK writer tried to send us his @HuaweiMobile P30 unit so I could check something – not a new phone, our existing phone, already held by our company, just being sent between offices – and THIS happened @FedEx pic.twitter.com/sOaebiqfN6

— Sascha Segan (@saschasegan) June 21, 2019

През уикенда последва реакция от страна на FedEx, която съобщи, че отводът е голословен и е неточност. Компанията сервира формалните си извинения. В своето публично изказване пред медиите FedEx обърна внимание какъв брой доста колета изпраща всеки ден – към 15 милиона в границите на едно денонощие. FedEx добави още, че хартията, употребена за оформянето на пратката не е общоприета за FedEx и би трябвало да бъде в допълнение изучена.

През месец юни тази година FedEx към този момент един път се извини за неточност в доставката на продукция на Huawei. Тогава две колета от Япония бяха изпратени в Съединени американски щати вместо в Китай.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР