Миналата седмица една от най-ярките звезди на обичаната формация Тоника

...
Миналата седмица една от най-ярките звезди на обичаната формация Тоника
Коментари Харесай

Ева от Тоника потъна в самота с мизерна пенсия

Миналата седмица една от най-ярките звезди на обичаната групировка " Тоника " – Ева Найденова, отпразнува 70-годишен празник. Личния си празник певицата посрещна в дома си в родния Айтос без фанфари и без огромно празненство. В последните години вдовицата на Гого Найденов е потънала в самотност и единствената ѝ компания са нейните домашни любимци.

Неотдавна Ева осиротя напълно, загубвайки своята тежко болна и стара майка, на чиито грижи се бе посветила напълно допреди тя да почине. Единственият наследник на Ева от огромната ѝ обич с Гого – Димитър, пък е бежанец в Англия, където работи от дълго време и се прибира на родна земя прекомерно рядко.

Внучката на звездата от " Тоника “ е гимназистка в Бургас и също няма задоволително време, с цел да навестява постоянно баба си. Певицата споделя, че битието ѝ, въпреки да е сама, не е по никакъв начин леко във финансов проект и тъкмо заради тази причина от тази година е възобновила музикалната си активност и поема участия, с цел да си докарва спомагателни пари.

" Трудно е! 50 години сме били на сцена – толкоз сме дали, а по този начин да ни окрадат, половината ни стаж го няма… Първо беше, че документите се наводнили, след това изгорели… Къде ли не сме работили, само че и нашите пенсии са там, където отидоха и тези на нашите родители, когато ограбиха пенсионния фонд “, възмущава се Ева.

Тя бе пенсионирана със срамните 200 лв., само че от предходната година получава и 500 лв. спомагателна добавка, която ѝ бе дадена за заслуги от Министерството на културата. Наградата обаче е краткотрайна и ще я подкрепя единствено до края на 2023 година След това Найденова още веднъж ще би трябвало да разчита на сина си, който се труди в чужбина тъкмо с цел да е в помощ на околните си.

70-годишната естрадна звезда към момента не е превъзмогнала загубата на огромната си обич Гого. Догодина се навършват 10 години, откогато артистът си отиде след тежко боледуване и месеци наред вървене по тъгите, без да му бъде сложена точна диагноза. В негова памет за кръглата годишнина от кончината му Ева желала да издаде биографична книга, за която ѝ пособия тяхната другарка и колежка Тони Димитрова, с която са извънредно близки.

Солистката от " Тоника “ признава, че размишлява за гибелта и не се опасява от своя край. Дори неотдавна споделила на сина си, че на погребението ѝ някой ден желала да звучи нейната ария " Виновна “, която е отдадена на избран интервал от живота ѝ, написа " Ретро ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР