Миналата година председателят на Комисията по ценни книжа и борси

...
Миналата година председателят на Комисията по ценни книжа и борси
Коментари Харесай

Как Министерството на правосъдието открадна гръмотевица на SEC като топ крипто ченге през 2023 г.

Миналата година ръководителят на Комисията по скъпи бумаги и тържища Гари Генслър се зарече, че регулаторът ще бъде „ ченгето в ритъма “, охраняващо „ Дивия запад “ на криптовалутната промишленост. SEC ще продължи да завежда десетки цивилен каузи против някои от най-големите играчи в бранша, в това число тържищата Binance и Coinbase и водещите крипто кредитори Genesis и Celsius.

Но заглавията през 2023 година бяха откраднати от друга ръка на държавното управление на Съединени американски щати, защото Министерството на правораздаването нахлу с високопоставени наказателни преследвания, които доведоха до бързи решения.

За по-малко от 12 месеца прокурорите завоюваха присъдата на Сам Банкман-Фрайд от FTX — който е изправен пред евентуално десетилетия зад решетките — и детронираха Чангпенг Джао, или CZ, някогашния началник на Binance.

„ Винаги притегляте вниманието на хората, когато други ръководители в промишлеността запретват ръкави, с цел да вземат пръстови отпечатъци “, сподели Уидж Девани, някогашен федерален прокурор, в този момент в...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР