Миналата година покрай празниците са били похарчени 1,5 млрд. лева.

...
Миналата година покрай празниците са били похарчени 1,5 млрд. лева.
Коментари Харесай

Българите ще изхарчим близо 2 млрд. лева по празниците

Миналата година около празниците са били изхарчени 1,5 милиарда лв.. Очаква се тази година българинът да изхарчи близо 2 милиарда лв.. Това предвижда финансистът Стойне Василев пред Българска национална телевизия. Анализът си той направи въз основата на данните на Национална агенция за приходите от предходната година, когато последните дни преди Коледа и Нова година дневно са се харчили по 250-300 млн. лв. за дарове и посрещане на празниците.

Василев акцентира, че за хората с по-ниски приходи е значимо да харчат рационално по празниците. " Трябват ни 10 минути, с цел да си създадем финансова равносметка на това какъв брой пари сме изхарчили, какъв брой ни остават и по какъв начин да разпределим наличните, с цел да не се стигне до тежки финансови положения. За да си спестим паниките през януари, можем да планираме всички коледни и новогодишни празници ", съобщи финансистът.

Според него 20% от предвижданите разходи ще дойдат от заеми. Василев поучава да прибягваме до бързи заеми единствено в краен случай. На първо място да се обърнем към другари за заем, в случай че това не е допустимо - да се обърнем към банкова институция.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР