Миналата година Министерство на труда и социалната политика отвори за

...
Миналата година Министерство на труда и социалната политика отвори за
Коментари Харесай

Бургас подаде нови 30 проекта по програмата за достъпна среда

Миналата година Министерство на труда и обществената политика отвори за кандидатстване новата Национална стратегия за налична жилищна среда и персонална подвижност. Тогава Бургас бе най-активният град и приготви най-вече планове със съдействието на общинската администрация. От входирани 30, утвърдените бяха 28, а изпълнените 27, тъй като, за жалост, един от претендентите умря.

Тази година програмата е отворена още веднъж, а Бургас отново е най-активен с нови 30 плана. Те са на наши съграждани от 26 жилищни блока и 4 еднофамилни къщи. Подадените оферти са от жилищните комплекси " Изгрев ", " Славейков ", " Лазур ", " Меден рудник ", " Братя Миладинови ", " Възраждане " и квартал " Ветрен ".

Програмата дава опция за обезпечаване на налична среда както на хора, живеещи в панелни блокове в града, по този начин и на такива, живеещи в къща на село или в кварталите. Община Бургас още веднъж подкрепя претендентите с правене и финансиране на плановите им оферти, като 3 от неуспелите по време на миналогодишната сесия претенденти бяха готови сполучливо за присъединяване тази година. 15 са претендентите с новорегистрирани сдружения на притежателите за присъединяване в програмата.

За положителната подготовка и забележителния брой подадени планове от нашия град, Община Бургас разчиташе още веднъж както на съдействието на Съюза на инвалидите, локалните обществени центрове и интензивността на бургазлии, по този начин и на положителната екипна работа, реализирана при миналогодишната сесия.

 

Повече за Програмата, както и списък от 2019 година можете да откриете в формалната страница на МТСП:

https://www.mlsp.government.bg/natsionalna-programa-za-dostpna-zhilishchna-sreda-i-lichna-mobilnost.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР