Миналата година Facebook загуби едни от най-големите си рекламодатели Pepsi

...
Миналата година Facebook загуби едни от най-големите си рекламодатели Pepsi
Коментари Харесай

След Google правителството на Австралия се изправя и срещу Facebook

Миналата година Фейсбук загуби едни от най-големите си рекламодатели Pepsi и Starbucks. Сега е на път да напусне и онлайн пространството на Австралия.

В момента основният изпълнителен шеф на обществената мрежа Марк Зукърбърг води усилени договаряния с австралийския финансов министър Джош Фрайденберг и министъра на връзките Пол Флетчър поради идни промени в кодекса за медиите.

Австралия има намерение да вкара закон, съгласно който Фейсбук и Гугъл ще би трябвало да заплащат на медиите поради наличието, което насочва трафик към интернет колосите. Ако страните не съумеят да се спогодят за заплащанията, съдия, назначен от държавното управление, ще дефинира таксите, прецизират от Reuters.

„ Не, Марк Зукърбърг не ме убеди да отстъпя, в случай че това питате “, дава отговор изрично министър Фрайденберг пред Australian Broadcasting Corp, без да дава повече детайлности.

Според него законодателните промени ще поправят несъответствието сред медиите и цифровите платформи, изясняват от Eurabota.

Гугъл заплашва да изтегли своята търсачка от Австралия, а Фейсбук предизвестява, че ще забрани на австралийските медии да споделят вести в обществената мрежа, в случай че законът бъде признат.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР