Минахме през тежък и пълен с неизвестности период и сме

...
Минахме през тежък и пълен с неизвестности период и сме
Коментари Харесай

Проф. Габровски зарадва всички българи с важна новина за К-19

Минахме през тежък и цялостен с неизвестности интервал и сме в надалеч по-спокойна фаза. Няма пикове или срив в системата, няма липса на защитни средства и консумативи. Това съобщи за Нова тв проф. Николай Габровски, зам.-директор на "Пирогов ".

"Притеснителното до някаква степен е незнайното, което е обвързвано със зимния сезон, само че по този начин или другояче сме доста по-подготвени в сравнение с бяхме ", съобщи той и добави, че би трябвало дисциплинирано, само че умерено да влезем в сезона.

Медикът разяснява и "Голяма покруса. Много съболезнования към околните. Те са сътрудници с извънредно положително име. Всички, които са ги познавали, споделят, че са живеели с специалността си. Това потвърждава, че би трябвало да сме внимателни. Лекарите постоянно са били изложени на риск, това е част от специалността ни ".

По думи на проф. Габровски има значима добра вест . "Броят на позитивните проби понижава. Знаете, че преди към месец имахме огромно терзание, тъй като имаше плашещо повишаване на заболели. За благополучие този брой се стабилизира и в този момент понижава ".

"От финансова позиция за благополучие сега дефинирам ситуацията като устойчиво. Болниците щяха да са подложени на огромно финансово тестване. В рамките на тази рецесия не можеше да се работи като преди, тъй като болните останаха у дома и никой не търсеше лекуване. Тогава се взе решение за различен вид финансиране - до 85% от предстоящите доходи на лечебните заведения да се компенсират. Това даде непоклатимост ", посочи той.

Според медика всички ние знаем по какъв начин да се борим с ковид. "Дистанцията и хигиената не са толкоз мъчно изпълними неща. Може да продължим напред с убеденост и успокоение ", заключи той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР