Минаха повече от две седмици, откакто Европейската комисия изпрати допълнителни

...
Минаха повече от две седмици, откакто Европейската комисия изпрати допълнителни
Коментари Харесай

МВР се ослушва за забраната за влизане на руски автомобили в България

Минаха повече от две седмици, откогато Европейската комисия изпрати спомагателни уточнения до страните членки, в които удостовери, че въведените до момента наказания против Русия поради войната в Украйна включват възбраната за секване на границите на Европейски Съюз от коли с съветска регистрация, написа още " Сега ".

 

" Няма значение дали транспортното средство се употребява за частни или търговски цели, стига да попада в обсега на митническите кодове, изброени в приложение XXI (включително код 8703), и да произлиза или да е изнесено от Русия ", написа Европейска комисия. Кодът обгръща леки коли и други транспортни средства за транспорт на до 10 души.

 

Личните движимости на руснаците също са изложени на риск от конфискация. Забраната визира съвсем всички движимости - смарт телефони, таблети, бижута, кожени произведения, артикули за персонална хигиена като паста за зъби, тоалетна хартия и други.

 

В началото на юли немските митници потвърдиха, че вносът на леки коли от Русия е неразрешен по силата на регламента, който дефинира ембаргото против Русия, и че всяко придвижване на артикули, даже за персонални, нетърговски цели, попада под него. От тази седмица пък гръцките митници са почнали започнали да стопират коли с съветски регистрационни номера, описаха наранени руснаци. „ Митничарите ни дадоха разпечатка с уточнения от Европейската комисия и споделиха, че можем да влезем, само че не и с кола с съветски номера. И настоятелно ни помолиха да напуснем Гърция ", настояват пътуващи руснаци.

 

Естония публично вкара възбрана за влизане на съветски коли от 14 септември. „ Естония следва директивата, оповестена от Европейската комисия на 8 септември, съгласно която транспортни средства, регистрирани в Руската федерация, към този момент нямат право да влизат на територията на Европейския съюз “, сподели естонският вътрешен министър Лаури Лементс. Латвия също към този момент спря съветските коли. И Граничен контролно-пропусквателен пункт на Литва не пускат коли с съветска регистрация. " Не гледаме паспорта на лидера, а регистрацията на автомобила ", оповестиха митниците. Изключение се прави единствено за колите, които минават директно към Калининград.

 

Министерство на външните работи на Финландия няма да извършва рекомендациите на Европейски Съюз за възбрана за влизане или конфискация на коли, регистрирани в Русия. " Както и преди колите с съветска регистрацията могат да влизат във Финландия. Ако вземем друго решение, то ще бъде оповестено ", споделя ръководителят на санкционния отдел в Министерство на външните работи Пиа Савара. За персонални движимости не се загатва нищо.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР