Минаха повече от две години и почти 70 милиона долара,

...
Минаха повече от две години и почти 70 милиона долара,
Коментари Харесай

Националният музей на жените в изкуствата стартира отново

Минаха повече от две години и съвсем 70 милиона $, само че най-сетне Националният музей на дамите в изкуствата във Вашингтон, окръг Колумбия, започва още веднъж. Когато този музей отвори порти през 1987 година, той беше първият в света, отдаден извънредно на изкуството, основано от дами.

Независима организация с нестопанска цел, това беше визията, изясни шефът на музея Сюзън Фишър, на една жена: Вилхелмина Коул Холадей, човеколюбец и колекционер от Вашингтон. „ Тя беше учила история на изкуството и доста се интересуваше от концепцията за хубост, за която говореше от самото начало “, сподели Стърлинг.

По време на пътешестване до Европа през 70-те години на предишния век със брачна половинка си Уолъс Холадей се увлича от работата на фламандската художничка от 16-ти век Клара Питерс и желае да научи повече за нея. Но когато Холадей се върна вкъщи, „ Тя не можа да откри Клара Пийтърс “, сподели Стърлинг. „ И това, което тя осъзна също, е, че няма нито една жена художничка в този учебник по история, който се употребява във всеки университет в Съединени американски щати по това време. “

Национален музей на дамите в изкуствата, Вашингтон, Скулптор Алисън Саар в Instagram      

     
Продуцирани от Сара Кугел и Джули Краков. Редактор: Чад Кардин.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР