Милица Мирчева ще участва в един от шестте големи маратона

...
Милица Мирчева ще участва в един от шестте големи маратона
Коментари Харесай

За първи път българско участие на Бостънския маратон. Мирчева застава на старта

Милица Мирчева ще взе участие в един от шестте огромни маратона в света (World Marathon Majors). Добричлийката, която е на 28 години, ще застане на старта в Бостън през април. Така тя ще се трансформира в първия българские лекоатлет, който е взел участие на на подобен влиятелен конгрес.

Националната рекордьорка в дисциплината удостовери новината в Instagram и я дефинира като сбъдната фантазия, заяви БГНЕС.

„ Имам специфична връзка с този град. Чаках това “, разяснява тя.

В Бостън Мирчева ще бъде в звездната компания на 9 атлетки с резултат под 2.20 часа. Бегачката има най-хубаво време от 2:29, 24 часа,постигнато предходната година на маратона в Копенхаген.

През предишния юли Милица направи знамение на международното по лека атлетика Юджийн, като се класира 15-а в маратона.

Месец по-късно на европейското в Мюнхен тя не съумя да приключи класическата отдалеченост от 42,195 км.

“За страдание имах крамп малко преди 34-ия километър. Исках да продължа, само че просто тялото ми отхвърли. Разбира се, това е трети маратон за 90 дни, което е доста тежко за тялото. Но за мен беше значимо да опитам. Когато стартирахме в надпреварата, се пробвах да заставам в позиция, която ще ме предразположи да се класирам по-добре и поех риск, каквото в последна сметка се случи. На такива шампионати се бяга за класиране. За мен беше значимо да поема риска. Когато към този момент съм възобновена, съм сигурна, че мога да покажа на какво съм способна ”, сподели Мирчева след бягането си.

Сега пред нея е ново предизвикателство, което ще се трансформира в нейна сбъдната фантазия.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР