Милиони мъже страдат от т.нар. еректилна дисфункция. Добрата новина е,

...
Милиони мъже страдат от т.нар. еректилна дисфункция. Добрата новина е,
Коментари Харесай

Живот без секс: какво води до импотентност и как да се противодейства


Милиони мъже страдат от така наречен еректилна дисфункция. Добрата вест е, че тя може да бъде лекувана. Лошата: множеството наранени мъже се срамят да потърсят помощ. Какво води до импотентност и по какъв начин да се противодейства?

Мъжете по никакъв начин не обичат да приказват за импотентност. Но зад по този начин наречената еректилна дисфункция постоянно се крият други проблеми, изяснява.

Само в Германия наранени са сред 4 и 6 милиона мъже, казва лекарят, като прецизира, че това са единствено формалните цифри съгласно оповестени проучвания. Сивата зона вероятно стига много по-надалеч, счита урологът.

Когато пенисът е болен

Специалистите допускат, че единствено 20% от мъжете с еректилна дисфункция търсят здравна помощ. А от диалозите в мъжките групи за самопомощ излиза наяве, че мнозина слагат знак за тъждество сред и неустрашимост. Потърпевшите толкоз се срамят от това подправено умозаключение, че не смеят да приказват за казуса си даже със своята лична партньорка. А този срам може да докара до съдбовни последици.

Редакцията предлага
" Трудностите с ерекцията може да бъдат ранен признак за сърдечно-съдово заболяване. Те даже може да са предвестител на инфаркт ", обяснява доктор Азиз, който свежда тезата си до една запаметяваща се дефиниция: " Болно сърце - болен пенис ".

При такива пациенти той самият не се концентрира единствено върху слабините, а гледа под лупа целия организъм. " И доста бързо стигаме до други свързани проблеми: диабет, затлъстяване, никотинова взаимозависимост или невъздържание с алкохола. Всичко това понижава потентността ", припомня урологът.

Ето за какво на своите пациенти той на първо време предлага да трансформират метода си на живот. Редица проучвания демонстрират да вземем за пример, че здравословното хранене оказва помощ против еректилната дисфункция. А, с чиято помощ мъжете могат освен да се предпазят от такива проблеми, само че от време на време и да отстранят към този момент появили се разстройства: постоянно придвижване, здравословно хранене, грижа за положителното положение на сърдечно-съдовата система, битка против свръхтеглото и извършения за поддържане на таза.

" За страдание обаче множеството мъже избират да глътнат някое хапче, с цел да решат казуса ", казва доктор Азиз. Той има поради цяла група препарати, най-известният от които звучи познато за всяко мъжко ухо: виагра. Тези препарати поддържат оросяването на пениса, а по този метод и ерекцията.

" Ако и хапчето не помага, тогава разполагаме с други, по-агресивни способи ", допълва лекарят. Когато нищо друго не прави работа, идва ред на надуваемата протеза. Повечето такива импланти действат благодарение на дребна помпичка, която хирургът вгради в тестисите.

Защо е значимо да се потърси помощ

Казано в резюме: когато пенисът им боледува, мъжете трябва най-напред да се извърнат към доктор. Защото в случай че човек просто пренебрегва казуса, няма да изчезне нито еректилната дисфункция, нито срамът от нея. Тъкмо в противен случай: нещата нормално се утежняват.

" Особено при по-младите мъже психическото натоварване може да провокира проблеми с ерекцията ", споделя доктор Азиз. Стрес на работното място, напрежения в лювната връзка, депресии - всичко това може да провокира еректилна дисфункция. " Нашето общество изисква непрестанно да даваме всичко от себе си ", обяснява урологът и установи, че на този декор пенисът неведнъж може да бъде " система за ранно предизвестие "  при претрупана душeвност.

А страда, тогава напрежението и депресиите даже се усилват. Получава се циничен кръг, от който може да се излезе само посредством превъзмогване на срама и обзор при лекаря. На тези мъже, при които не открива физиологически аргументи за еректилната дисфункция, урологът предлага полова терапия.

установи, че при проблеми с ерекцията най-добре оказва помощ комбинацията от медикаментозно лекуване и психотерапия. А мъжете с такива разстройства, които живеят в трайна връзка, най-добре да приказват за казуса със своите партньорки. Защото както установяват редица участници в групите за самопомощ, в сходни обстановки дамата страда повече от отчуждеността на своя сътрудник, в сравнение с от неговите проблеми с ерекцията.

*****

Вижте и това видео:
Защо в японските учебни заведения не се приказва за секс
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР