Милиони хора по света се сещат за коледните празници, когато

...
Милиони хора по света се сещат за коледните празници, когато
Коментари Харесай

Песента „Джингъл Белс” не била написана за Коледа

Милиони хора по света се сещат за коледните празници , когато чуят мелодията на Jingle Bells . Това е една от най-изпълняваните американски песни.

Композиторът Джеймс Пиърпойнт я написал през 1857 година , само че не за Коледа. Идеята му била тя да е за Деня на благодарността , който в Съединени американски щати се отбелязва в последния четвъртък на ноември.
 image2_16x9.png ГОДИШНИЯТ ХОРОСКОП ЗА 2019! Какво следва в кариерата, любовта и здравето пред 12-те зодии На фокус
Оригиналното заглавие на песента е One Horse Open Sleigh (буквално: шейна, теглена от един кон) и текстът не е обвързван с Коледа.

Според някои е писана, с цел да бъде изпята от хор в неделно учебно заведение, само че историци оспорват това изказване, като споделят, че е прекомерно световна за това време, с цел да се радва на сходно осъществяване.

 г Thinkstock

Думите се считали за незадоволително изтънчени за средата на 19 в., а песента съгласно мнозина подхождала по-скоро за механа, в сравнение с за деца.

Град Медфорд в щата Масачузетс претендира са е отечество на песента, като се акцентира, че тя била въодушевена от известни по това време локални надпревари с шейни.

Но изказванието, става известно, е противоречиво, защото Пиърпойнт по това време е бил в Савана, щата Джорджия, където бил органист на локална черква. Освен това през август с.г. се оженил за дъщерята на кмета на града.

 г Thinkstock
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР