Милиони гигантски космически скали пътуват на пръв поглед безцелно в

...
Милиони гигантски космически скали пътуват на пръв поглед безцелно в
Коментари Харесай

Земята може да е образувана от скали от цялата галактика

Милиони великански галактически скали пътуват на пръв взор напразно в галактиката, само че в последна сметка доближават до нови звездни системи, където се откриват, с цел да оказват помощ за образуването на нови планети.

Най-общо това е същността на нова доктрина обяснена в научна публикация, оповестена в сървъра ArXiv.

„ Това не е доста ефикасен развой, само че галактическите скали са толкоз доста, че даже да вземат участие във образуването на нови планети, остават още доста от тях, “ сподели Сузане Пфалцнер от супер компютърния център Jülich в Германия.

Макар до момента учените да са откривали единствено един подобен междузвезден клиент, който астрономите нарекоха Oumuamua, немски и английски откриватели, които стоят зад тази нова доктрина настояват, че доста други най-вероятно са минали и минават през нашата Слънчева система, само че са прекомерно дребни или прекомерно тъмни, с цел да бъдат видяни без здрава доза шанс.

Ако те попаднат в орбита на протопланетен диск, където прахуляк и други галактически материали кръжат към млада звезда, този междузвезден странник би могъл да послужи като база ускоряваща образуването на нова планета и тя ще пораства доста по-бързо, в сравнение с без негова помощ.

„ Ако планетообразуващите дискове са били наситени с огромни скали и камъни по този метод, то това би ускорило доста процеса на образуване на планетата ”, сподели астрофизикът от университета в Лестър Ричард Александър, който не е взел участие в самото изследване.

Новата публикация не загатва съответно Земята, само че в случай че хипотезата е вярна, то е механически изцяло допустимо, междузвезден клиент да е работил като основа, към която в последна сметка се е разраствала нашата планета. Части от Земята могат в началото да са от друга част на галактиката, като са минали светлинни години, с цел да образуват Земята под краката ни.

Това допуска, че Млечния път би трябвало да бъде цялостен със свободно плаващи скали, като Oumuamua, междузвездният метеорит, който посети нашата слънчева система през октомври 2017 година, и те могат да работят като „ семена “ за образуване на планети в зараждащите се планетни системи.

„ Част от планетите може да са имали своя Oumuamua в сърцата си „, споделя Мишел Банистър, астрофизик от Queens University в Белфаст. – „ Вече не можем да намерим диря от това, само че е прелестно да си го представим “, споделя той.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР