Милиони британци са предупредени да останат бдителни този уикенд -

...
Милиони британци са предупредени да останат бдителни този уикенд -
Коментари Харесай

EE издава спешно предупреждение до всички клиенти за измами за Деня на майката този уикенд

Милиони британци са предизвестени да останат бдителни този уикенд - защото измамниците по мобилни телефони евентуално ще се възползват от Деня на майката, с цел да откраднат персонални данни.

EE, една от водещите мобилни мрежи в Обединеното кралство, прикани своите повече от 20 милиона клиенти да внимават за издайнически признаци на съмнително позвъняване или текстово известие. Доставчикът на мобилна мрежа чака да блокира големи 10 милиона спам позвънявания и текстови известия единствено този месец, предупреждавайки всички консуматори, че е известно, че кибер мошениците стартират да работят към Деня на майката, където постоянно заблуждават хората да имат вяра, че са пропуснали подправена доставка.

Измамниците нормално изпращат известия, предупреждаващи хората, че са пропуснали колет, преди да ги помолят да кликнат върху връзка, с цел да договорят различен час за доставка. Миналата година, към Деня на майката, EE блокира 3,3 милиона подправени текстови известия и 4,9 милиона лъжливи позвънявания,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР