Милиони британци може да бъдат задължени да останат по домовете

...
Милиони британци може да бъдат задължени да останат по домовете
Коментари Харесай

Идва ли домашна изолация за милиони британци?

Милиони британци може да бъдат задължени да останат по домовете си, с цел да се избегне наново блокиране. Това включват част от " нуклеарните проекти " на премиера Борис Джонсън след облекчение на ограниченията и последвалата вълна от случаи на ковид, съобщaва вестник Daily Mail.
БГНЕС напомня, че преди дни Борис Джонсън разгласи, че стопира по-нататъшното облекчение на карантината поради влошаващата се обстановка с COVID-19 в Англия.
Премиерът посочи, че в доста връзки има триумф в битката с ковид, само че болестта може да се върне и страната би трябвало да бъде готова да вземе фрапантни ограничения.
От 1 август множеството спортни центрове, боулинг клубове, зимни пързалки, казина и салони за хубост трябваше да възобновят работата си. Някои театри също възнамеряваха да стартират още веднъж да дават представления. Предвиждаше се да бъдат позволени и сватбите с 30 посетители, само че всички тези проекти бяха отсрочени.
Изданието допуска, че министър председателят Джонсън и финансовият министър Риши Сунак са разискали разнообразни разновидности за попречване на следващото всеобщо блокиране на живота в страната, което може да спре евентуалното икономическо възобновяване.
Според проектите, по-голям брой хора ще бъдат помолени да вземат участие в защитната стратегия въз основа на възрастта си или на избрани рискови фактори.
Най-голям брой инфектирани за ден във Англия от месец насам
Очаква се към 2,2 млн. души, които се считат за най-уязвими, да бъдат прибавени и лицата на възраст сред 50 и 70 години и да бъдат помолени да се включат в отбраната на обществото, оставайки вкъщи.
Плановете може да провокират спорна реакция, защото аргументите, заради които възрастните ще бъдат помолени да се самоизолират, може да бъдат повлияни по-силно от възрастта, в сравнение с от клиничната накърнимост.
Ако в Лондон бъде маркиран неочакван скок на случаите на заразяване, ще бъдат прекъснати всевъзможен тип услуги, изискващи " непосредствен контакт ", като ходенето на коафьор.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР