Милиардерите са хора с нестандартно мислене и ексцентрични идеи, и

...
Милиардерите са хора с нестандартно мислене и ексцентрични идеи, и
Коментари Харесай

Юсаку Маезава, универсалният доход и защо японецът раздава милиони в Twitter

Милиардерите са хора с ексцентрично мислене и ексцентрични хрумвания, и може би точно тези качества ги отличават от останалите и стоят в основата на триумфа им.

Японецът Юсаку Маезава е характерен милиардер.

Това е индивидът, който изкупи всички места в първата совалка на SpaceX, която ще отлети до спътника ни през 2023 година

Последната самодейност на Маезава е не по-малко филантропска и необикновена.

В неделя милиардерът разгласи, че ще раздаде девет милиона $ на общо 1000 от почитателите си в Twitter, които са споделили негов пост от първи януари тази година.

Целта на Маезава е да организира същински " обществен опит ", посредством който да ревизира изгодите от по този начин наречения " повсеместен приход ".

Универсалният приход е концепция, която към този момент бе тествана в някои страни по света, и допуска обезпечаването на най-малък месечен приход, без значение дали човек работи, или не.

По-конкретно Маезава желае да разбере дали е правилно изказванието, че универсалният приход може да направи хората по-щастливи, както настояват някои.

Тези девет милиона са доста дребна част от положението на японеца, което се прави оценка на към два милиарда $.

Не знаем какво е да си милиардер, само че допускаме, че сходни " томболи " са нещо напълно обикновено за света на ултра-богатите. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР