Милиардерите обичат да определят начина на живот на хората -

...
Милиардерите обичат да определят начина на живот на хората -
Коментари Харесай

Милиардерите влизат в играта на безсмъртието: Инвестиции в технологии за борба със стареенето

Милиардерите обичат да дефинират метода на живот на хората - от колите, които карат, до телефоните, които употребяват. Много от тях обръщат внимание и на това какъв брой дълго живеят хората, като влагат в редица биотехнологични започващи компании и проучвателен групи, оповестяват от Yahoo Finance.

Amazon.com Inc. Джеф Безос, създател на компанията, има вложения в Altos Labs, стартъп в региона на науката за битка със стареенето. Altos Labs създава медикаменти, които могат да извърнат или забавят процеса на стареене.

Съоснователят на Oracle Лари Елисън и предприемачът в региона на науката и технологиите Юрий Милнер са вложители. Организацията се управлява от екип от учени и откриватели с опит в региона на проучванията на стареенето. Те търсят способи за възстановяване на клетъчното здраве и резистентност посредством развой, наименуван клетъчно подмладяване. Целите на групата са да обърне появяването на пострадвания, увреждания и свързани с възрастта болести, с цел да могат хората да живеят по-дълго и по-здравословно.

Главният изпълнителен шеф на OpenAI Сам Олтман влага 180 млн. $ в Retro Biosciences - компания, която търси способи за подмладяване на телесните Т-клетки, които са от решаващо значение за битката с рака и отбраната от инфекции.

Компанията създава способ за премахване на Т-клетки от индивида, преработва ги, с цел да работят по-ефективно, и ги вкарва още веднъж в организма, с цел да подкрепят естествените му защитни сили. ChatGPT на OpenAI и други платформи за изкуствен интелект (ИИ) също имат благоприятни условия за намиране на нови способи за битка със стареенето, като да вземем за пример разкриване на нови комбинации от медикаменти или вълнуващи лечения, които могат да предотвратят обвързваните с възрастта болести.

Марк Зукърбърг, брачната половинка му Присила Чан и съоснователят на Гугъл Сергей Брин основаха премията Breakthrough Prize - годишна премия, която обезпечава финансиране за научни достижения, в това число разработки против стареенето и лечения за хронични болести.

Безос, Зукърбърг и други също се гмуркат надълбоко във фитнеса като " бюфетни милиардери ". Безос промени диетата си и усили тренировките си, с цел да стане по-едър и слаб, както означи годеницата му Лорън Санчес. Зукърбърг и Tesla Inc. Илон Мъск даже се впуснаха в словесна престрелка за възможен мач в клетка в жанр UFC, с цел да подчертаят физическите си качества.

Мъск, който е изключение от клуба на милиардерите, финансиращи застаряването, е казвал в изявленията по тематиката: " Със сигурност бих желал да запазя здравето си за по-дълъг интервал от време. Но не се опасявам да умра. Мисля, че това би било облекчение. "
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР