Милиардерът Уорън Бъфет знае едно-две неща за инвестирането на богатство.

...
Милиардерът Уорън Бъфет знае едно-две неща за инвестирането на богатство.
Коментари Харесай

Съветите на Уорън Бъфет за успешна кариера и по-добър живот

Милиардерът Уорън Бъфет знае едно-две неща за вложението на благосъстояние. Той също по този начин има какво да каже за построяването на сполучлива кариера и по-добър живот. Ето три потребни съвета „ Оракула от Омаха “, които да вземете поради за вашето персонално и професионално развиване:

Правете това, което обичате

По време на лекция в Бизнес учебното заведение на Университета на Флорида именитият вложител Бъфет дава умен съвет, който е не се чува постоянно в жестокия свят на бизнеса: „ Намерете си работа, която обичате “. „ Ще научите нещо, ще се вълнувате и всяка заран ще скачате от леглото с възторг “, споделя той.

С други думи, изберете работа и кариера, които са в сходство с вашето възприятие за цел. Превърнете го в предопределение и задача в живота. Следователно парите служат на по-голяма идея: да въздействат на човешкия живот и да вършат света по-добро място.

Изберете работа и кариера, които дават отговор на вашето възприятие за цел, и направете това призванието и задачата на живота си. Следователно парите служат на по-голяма идея: да въздействат на човешкия живот и да вършат света по-добро място.

„ Обичам всеки ден. Искам да кажа, танцувам степ тук и работя единствено с хора, които одобрявам. Няма работа в света, която да е по-забавна от ръководството на Berkshire и аз смятам се за късметлия за това, че съм тук ", споделя Бъфет.

Правете нещата, в които сте положителни

Един от най-хубавите препоръки на Бъфет е много простоват и може да бъде счетен за елементарна демонстрация на здрав разсъдък, само че е добре понякога човек да си напомня тази истина. По думите на Бъфет триумфът зависи значително от това дали човек познава своите мощни и слаби страни.

Не е нужно да сте специалист по всичко, само че е значимо да знаете до каква степен се простират границите на вашите благоприятни условия и да не пробвате да излизате доста отвън тях.

Ако би трябвало да доразвием концепцията на Бъфет, то би трябвало да се фокусирате върху нещата, които вършиме добре, и да избягвате рисковете, произлизащи от несъразмерното излизане от границите на вашите качества. Възползвайте се от вашите мощни страни и умения, като в същото време елиминирате загубата на скъпо време и сила в гонене на неща, които не попадат във вашата компетентност.

Изградете и практикувайте положителни привички

По време на същата си тирада в Училището по бизнес към Университета на Флорида Бъфет посъветва студентите да си основат положителни привички допустимо най-рано.

Според Бъфет ключът е в това да хванете неприятния табиет най-рано и да го измененията, преди той да се е трансформирал в нещо по-лошо.

„ Може да се отървете от него доста по-лесно на вашата възраст, в сравнение с моята, тъй като множеството видове държания разчитат на повтаряне. Веригите на навиците са прекомерно леки, с цел да бъдат усети, до момента в който не станат прекомерно тежки, с цел да бъдат счупени “, споделя той.

Добрата вест е, че неприятните привички могат да бъдат изменени на всяка възраст или стадий от живота и кариерата. Най-лесният метод за това е посредством смяната на вашата среда.

Омръзнало ли ви е от непрекъснатите рецензии и негативизъм? Увлечени ли сте в серпантина от злословия? Ако това е средата, в която сте се озовали, преоценете групата от хора, с които поддържате връзка професионално, и деликатно подберете такива, които да допринесат за вашето израстване и благоденствие, вместо да ви натоварват с отрицателни мисли.

Обкръжението ви може да провокира избрани мисли и стремежи, което да ви накара да се държите по метод, който не желаете. По тази причина е от основно значение да научите мозъка си да прави други избори.

...............

Марсел Шванц , създател на Leadership From the Core, за

Превод и редакция: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР