Милиардерът Ричард Брансън ще бъде сред шестимата пътници в първия

...
Милиардерът Ричард Брансън ще бъде сред шестимата пътници в първия
Коментари Харесай

Ричард Брансън излита в Космоса днес

Милиардерът Ричард Брансън ще бъде измежду шестимата пасажери в първия тестов полет в Космоса през днешния ден от неговата компания " Virgin Galactic ". Полетът ще бъде осъществен този 17.30 часа българско време.

Брансън желае да тества полета за бъдещи клиенти, които се чакат от 2022 година Около 600 души към този момент са закупили билети в диапазона от 200 000 до 250 000 $.

Двамата водачи и Брансън ще се причислят в самолета към Дам Маккей и Макколи Масучи, основният астронавт на компанията Бет Моузес, основен действен инженер Колин Бенет и ръководителя на проучванията на " Virgin Galactic " Сирша Бандла.

I Снимки: БГНЕС

Ракетата ще излети от особено издигнатия търговски космодрум " Спейс Порт Америка " в американския щат Ню Мексико. Ракетата притежател ще излети от пистата с основното тяло „ VSH Unity “ на надморска височина от 15 километра, а двамата водачи ще възпламенят ракетните мотори, които ще отнесат галактическия транспортен съд на над 80 километра над морското ниво, което Съединени американски щати смятат за границата с Космоса. След това самолетът ще се върне на пистата, от която ще излети.

На 20 юли различен милиардер Джеф Безос ще изстреля своя галактически транспортен съд. " Blue Origin " ще реализира това на годишнината от първото лунно кацане през 1969 година. Ракетата " Rocky Shepard " е кръстена на Алън Шепърд, първият американец в космоса.

В резултат на паралелното развиване на фирмите и яростното съревнование на двамата бизнесмени, пътуванията бележат повратна точка в нововъзникващата промишленост на галактически туризъм.

Въпреки че милиардерите са измежду първите пътешественици, крайната им цел е да разрешат на богати клиенти да се възхищават на Земята от космоса със личните си очи за няколко минути.

Те няма да бъдат първите богати хора в Космоса. Унгаро-американецът Чарлз Симони и Гай Лалиберте, канадският съосновател на " Цирк дьо Солей ", прекараха няколко дни на Международната галактическа станция, надлежно през 2007 година и 2009 година, само че летяха в съветския " Союз ".

Безос и Брансън ще бъдат първите, които ще излязат в Космоса с частни галактически компании, които те са основали сами.

" Това е просто необикновено, прелестно съвпадане, че изхвърчаме горе в еднакъв месец ", сподели Брансън в изявление за " Вашингтон пост ", добавяйки, че решението му да реалокира полета на 11 юли не е, с цел да изпревари създателя на " Amazon ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР