Милиардерът и шеф на Virgin Group Ричард Брансън планира да

...
Милиардерът и шеф на Virgin Group Ричард Брансън планира да
Коментари Харесай

Ричард Брансън смята да пусне свръхбързия hyperloop до 2-3 години

Милиардерът и началник на Virgin Group Ричард Брансън възнамерява да пусне свръхбързият превоз hyperloop през идващите 2-3 години. Брансън управлява компанията Virgin Hyperloop One - една от дребното, които развиват технологията, за която се счита, че ще провокира гражданска война в превоза.

Според милаирдера превръщането на пътуването hyperloop в действителност към този момент не е дълготрайна фантазия. " Говорим за 2 до 3 години, не след доста години. Децата и внуците ми ще желаят същите неща, които желая и аз - те ще желаят да стигнат до местата по-бързо ", съобщи той пред CNBC.

Транспортната система hyperloop ще бъде по-бърза от въздушния превоз, само че с дребна част от разноските. Влаковете с формата на шушулки ще се движат благодарение на система от магнити в огромни подземни или надземни тръби, развивайки към 1200 км/ч.

Дубай към този момент работи върху развиването на транспортната система за транспорт на товари, а разработчиците се надяват да вкарат технологията по целия свят, като в проектирането на системите към този момент са вложени стотици милиони долари. Брансън възнамерява да развие технологията в Индия, както и в други страни през идващите няколко месеца.

" Когато става дума за шушулките, които ще доближават 600, 700, 800 благи в час (1000-1300 км/ч), натоварени както с хора, по този начин и с товари, това е извънредно вълнуващо ", сподели Брансън. Той разказа опцията, която ще разреши на хората да заобикалят тапите, " скачайки в шушулката ".

" Причината, заради която аз станах ръководител на тази компания, e, че намирам това за необикновено вълнуващо. Ако можем да въведем Virgin Hyperloop в редица разнообразни страни и да ги свържем, това ще сближи света ", съобщи предприемачът. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР