Милена Миткова е сред дебютантите в отбора ни за Европейското

...
Милена Миткова е сред дебютантите в отбора ни за Европейското
Коментари Харесай

Милена Миткова: Щастлива съм, че стигнах до голям шампионат

Милена Миткова е измежду дебютантите в тима ни за Европейското състезание по лека атлетика за мъже и дами в Берлин (Гер). С резултат от 6,42 метра тя се подрежда на 49-о място в международната класация на скок на дължина.

“Много се вълнувам, доста съм щастлива, че най-сетне съумях да стигна до огромен шампионат при мъжете и дамите. Нямам самообладание да отида в Берлин”, съобщи тя през днешния ден на летище “София”.

“Целта ми е да направя персонален резултат в квалификациите и бих се радвала, в случай че това е задоволително за край. Доста са мощни скачачките там, в разпределителните описи съм с най-нисък резултат, само че това не ми пречи да бленувам, че може да се откри място във финала и за мен.

Смятам, че в случай че нацеля един прекрасен скок, то резултат над 6,50 метра не би бил проблем за мен, а при още по-добро стичане на събитията за какво не и да си мисля за 6,60. Наистина за момента просто не съм готова за повече. Няма по какъв начин да кажа 6,70-6,80, реалист съм, само че 6,50-6,60 е в моите благоприятни условия в момента”, сподели още Миткова.

“Надявам се атмосферата на Олимпиящадион да ми повлияе добре. Била съм на много огромни надпревари от рода на Универсиадата. На много шампионати съм била и считам, че имам един по този начин насъбран опит с огромни скачачки на огромни игрища, тъй че се надявам да ми повлияе единствено положително”, приключи тя.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР