Милена е само едно от многото български момичета, станали жертва

...
Милена е само едно от многото български момичета, станали жертва
Коментари Харесай

Как Милена стана секс робиня в Германия


Милена е единствено едно от многото български девойки, станали жертва на жестоки сводници в Германия. Подлъгват я с красиви обещания, само че след това следва една до болежка позната история: побоища, заробване, насилствена проституция.

Сутеньорът Христофор М. очевидно е изкарвал положителни пари от бизнеса си със полови услуги в Дрезден, откакто е съумял да си построи прелестна къща с огромен плувен басейн в Доминиканската република. Христофор в това време е мъртвец, а пред съда в Дрезден е изправена брачната половинка му Габриела П. - съдържателка на.
Редакцията предлага
По следите на дрезденските сводници

Екип на немската социална медия MDR следи юридическото почистване на тази мръсна история към този момент съвсем цяла година. В своя просторен репортаж, който ги води и в България, публицистите описват за ямболското момиче Милена (името е променено). Както в доста други сходни случаи, Милена е, който си има друга жена. Милена е принудена да спи с клиенти, а Божидар я бие брутално и дружно с Христофор и Габриела ѝ взима парите. До болежка позната история, която непрестанно се повтаря. Както изясняват пред репортерите обществени служащи в Ямбол: в Германия едно ромско момиче от България чака да печели доста повече, в сравнение с в родния си град. Тъкмо заради това такива девойки - нормално зле образовани, от сложни фамилии, с история на домашно принуждение - взимат за чиста монета обещания на хора като Божидар и Христофор. Добрата вест е, че след два месеца секс иго Милена съумява да се измъкне и да се върне в България.

„ В рамките на Европейски Съюз България е измежду страните с най-вече жертви на търговията с хора. Особено доста роми се намират в толкоз сложна житейска обстановка, ще са подготвени да употребяват всеки предложил им се излаз “, споделя пред немските публицисти общественият служащ от Ямбол Асен Стоянов.

Те посещават и един дом за подслоняване на жертви на домашно принуждение, чието местоположение не желаят да разкрият, защото укрилите се там дами се боят за сигурността си. Социалната работничка Ана Николова споделя, че девойките и дамите, които се укриват тук, нормално идват от тежки фамилии или са били жертви на търговия с хора. „ Романтична обич и брак, живот в чужбина: ето, за това мечтаят доста от девойките тук “, обобщава Ана Николова. Голяма част от тези девойки са били полово експлоатирани таман в Германия - като Милена от Ямбол.

И като Сара, която също попада в мрежата на дрезденските търговци с плът от България. Сара е подлъгана от своя другарка и сякаш отпътува като сезонна работничка. Добре, че баба ѝ в България се усъмнява в историята и отива в полицията. Тъкмо по този начин стартира да се разплита мръсната история в Дрезден.

" Не знаят по какъв начин да потърсят помощ "

Много от жертвите в границите на процеса в Дрезден идват от Ямбол и покрайнините му, само че формалните цифри са ниски - най-малко съгласно ямболския прокурор Милен Божидаров, с който беседват немските публицисти. Той изяснява, че тези ниски публични цифри евентуално се дължат на изискванията на живот на тези хора, които постоянно са необразовани и по тази причина не знаят по какъв начин да потърсят помощ.

Процесът в Дрезден тече към този момент близо година, а подсъдимите ги чакат тежки санкции, настояват публицистите от MDR. Те напомнят, че наказването за търговия с хора може да доближи до 10 години отнемане от независимост, а към това обвиняване в тази ситуация се прибавят още сводничество и принуждаване към проституция.

*****

Вижте и това видео от архива ни:
Историята на една някогашна продажница от Румъния
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР