Милена Дравич, легендарната сръбска и югославска актриса, почина тази нощ

...
Милена Дравич, легендарната сръбска и югославска актриса, почина тази нощ
Коментари Харесай

Почина легендарната сръбска и югославска актриса Милена Дравич /видео/

Милена Дравич, именитата сръбска и югославска актриса, умря тази нощ в Белград на 79-годишна възраст след тежко боледуване, оповестиха сръбските медии.
"Това е безспорно една от най-големите актриси, която се е вписала със златни букви в сръбската и югославската кинематография. С нейната кончина Сърбия, Белград и всички страни от някогашна Югославия губят доста, само че след нея остават безсмъртните й достижения ", съобщи кметът на Белград в съболезнователната си депеша, съобщи Българска телеграфна агенция.
Милена Дравич е родена в Белград през 1940 година и е една от най-известните актриси в Сърбия и някогашна Югославия, играла в над 100 кино лентата. Най-известните й функции са в "Козара ", "Любовният живот на Будимир Трайкович ", "Не е елементарно с мъжете " и "Зона Замфирова ".
Заедно със брачна половинка си Драган Николич от 1972 до 1974 година води известната шоу стратегия "Лице в лице ".
Получавала е премия за най-хубава второстепенна роля от фестивала в Кан, специфичната премия Златна роза на фестивала във Венеция, най-престижните сръбски награди за повсеместен принос в югославската и сръбската кинематография.
Актрисата ще бъде заровена на Алеята на заслужилите жители до своя брачен партньор и професионален сътрудник Драган Николич.



Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР