Милан си осигури участие Шампионската лига, след като спечели с

...
Милан си осигури участие Шампионската лига, след като спечели с
Коментари Харесай

Милан подпечата визата си за Шампионска лига със сладък успех над Ювентус

Милан си обезпечи присъединяване Шампионската лига, откакто завоюва с 1:0 директния дуел с Ювентус. Оливие Жиру означи победното попадение и направи „ росонерите “ недостижими на четвъртата позиция.

Двубоят стартира при умерено движение и лек превес за миланския гранд. В 9-ата минута Крунич стреля с глава след центриране от ъглов удар, с което прати топката около вратата.

С този значим триумф четвъртият в класирането Милан събра 67 точки и даже ще има опция да изпревари третия Интер (69 т.) в последния кръг. Ювентус пък позволи трета поредна загуба във всички шампионати и остана на седмата позиция с 59 пункта.

Три минути по-късно Месиас опита техничен удар, който отиде право в ръцете на Шчесни. В 22-ата минута Сандро Тонали се регистрира с пропуск с глава. Две по-късно Кийн направи рисков пробив и потърси подаване малко преди аутлинията, само че волето на Ди Мария беше извънредно разочароващо. Секунди по-късно Киеза стреля от дребен ъгъл, само че неговият шут също прелетя над вратата.

В 31-вата минута Кийн опитва шут по земя, който беше уловен от Менян. Осем минути по-късно Месиас стреля, като топката претърпя рикошет в Костич и излезе в корнер. Пет минути преди края на полувремето капитанът на „ росонерите “ Давиде Калабрия центрира отлично към Жиру, който с глава даде задатък на своя отбор – 0:1.

Десет минути след началото на втората част Рабио насочи изстрел от отдалеченост, който не затрудни Менян.

Следващото състояние пристигна в 70-ата минута, когато Киеза насочи неакуратен шут. При ответната офанзива резервата Алексис Салемакерс стреля от добра позиция, само че Шчесни мазета с крайник.

Четвърт час преди края Леао се впусна в контраофанзива, която самичък приключи, само че ударът му не откри задачата.

В 84-тата минута Рабио също не съумя да прати топката в очертанията на вратата. В добавеното време домакините пропиляха последната опция за изравнително попадение при собствен корнер и по този начин трябваше да се примирят с провалянето.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР