Милан победи Салернитана с 2:0 на “Джузепе Меаца” в първия

...
Милан победи Салернитана с 2:0 на “Джузепе Меаца” в първия
Коментари Харесай

Милан победи Салернитана на “Джузепе Меаца”


Милан победи Салернитана с 2:0 на “Джузепе Меаца” в първия дуел от 16-ия кръг в Серия А. Франк Кесие означи първото попадение в 5-ата минута, а в 18-ата се разписа и Алексис Салемакерс.

Снимка: БГНЕС

 Милан победи Салернитана на “Джузепе Меаца ”

Домакините поведоха в резултата още с първата си по-сериозна. В петата минута Леао реализира прелестен пробив по левия фланг и насочи топката към Кесие. Макар и с рикошет, тя стигна до котдивоареца, който се разписа с прецизен шут за 1:0. В 11-ата минута Леао опитва отдалечен изстрел, с който не реализира нищо. В 13-ата Бакайоко се опита да изведе Диас на чудесна позиция, само че испанецът не стигна до топката в точния момент и единствено съумя да я прати около вратата. Малко по-късно и Салемакерс се регистрира с пропуск. В 15-ата минута Раде Крунич влезе в игра на мястото на Пелегри, който се контузи при безразсъден конфликт с Лука Богдан.

Снимка: БГНЕС

 Милан победи Салернитана на “Джузепе Меаца ”

В 18-ата минута Диас откри с пас в наказателното поле Салемакерс, който с техничен удар насочи топката в далечния горен ъгъл на вратата и по този начин удвои задатъка на своя отбор. След това белгиецът отиде до тъчлинията, с цел да получи фланелката на Кяер и да я развее в символ на поддръжка към контузения си съотборник. В 21-ата минута Леао получи топката в наказателното поле, а при неговия шут топката рикошира и излезе в корнер. В 24-ата минута Надир Цортеа насочи неакуратен изстрел по земя.

Снимка: БГНЕС

 Милан победи Салернитана на “Джузепе Меаца ”

Последваха нови обещаващи офанзиви на " Дявола ", които обаче нямаха сполучлив край. В 41-ата минута Крунич получи опция да стреля, само че Вид Белек отрази удара му. В 44-ата минута Цортеа нанесе шут от разстояние, а Майк Менян без проблеми улови топката. Домакините дадоха отговор с изстрел на Кесие, който не откри задачата.


Снимка: БГНЕС

 Милан победи Салернитана на “Джузепе Меаца ”

Втората част стартира при доста умерено движение, като и двата тима не си правеха труда да заплашват противниковата врата с освен това от далечни удари, които се оказваха неточни. Така се стигна до 70-ата минута, когато пас на Диас изведе резервата Жуниор Месиас, само че Белек отрази рисковия му удар. Веднага по-късно испанецът също изскочи самичък против вратаря, който обаче улови топката в точния миг.

В 80-ата минута Месиас стреля от надалеч, а Белек улови топката. Секунди по-късно неточност в отбраната на гостите даде " златен " късмет на Диас да се разпише, само че плеймейкърът пропиля и тази опция. Малко по-късно резервата Сандро Тонали опитва изстрел от отдалеченост, който профуча около вратата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР