- Мила моя, можех да напиша това писмо и до

...
- Мила моя, можех да напиша това писмо и до
Коментари Харесай

Близките си тръгват, но любовта остава ~ Трогателното писмо на една баба до новородената й внучка

- Мила моя, можех да напиша това писмо и до майка ти, четвърт век обратно... Но тогава бях на 25 и мислех единствено за ежедневните грижи – да сготвя хубава храна за фамилията си, да съумея в точния момент да заведа щерка си на градина, да търча на лекции... Твоят дядо работеше нощна промяна и не можеше да ми оказва помощ, когато майка ти боледуваше и плачеш по цели нощи. Сега съм на 55 и понатрупах малко опит, който желая да споделя с тебе. Не споделям, че зная всичко за живота, само че като твоя баба, доста бих желала ти да си щастлива. Моите препоръки няма да ти попречат!

Не се опасявай да падаш
Карай колело, кънки, люлей се на люлки, играй и не се опасявай в случай че паднеш.
Ще боли, само че с помощта на това ще се научиш да бъдеш мощна и бързо да се съвземаш тогава, когато ти се желае да плачеш.

Не се опасявай да казваш каквото мислиш
Не си длъжна да мълчиш, когато нещо не ти се харесва или когато с нещо не си съгласна. Не крий своето мнение нито поради другарство, нито поради обич. Ако теб няма кой да те чуе или изисква да бъдеш „ лоялна " – по дяволите, тая дружба и обич.

Не се срамувай да се извиниш
Само мощните девойки умеят да се извиняват и да осъзнават своите неточности, а аз бих се радвала ти да израснеш такава. Трудно е да кажеш „ Прости, не бях права! Как мога да поправя обстановката? ". На това би трябвало да се научиш, тогава никой не може да те победи.

Не се опасявай да получиш неприятна оценка
Двойка – това не е толкоз неприятно. То ще ти покаже слабите места. Ще схванеш над какво би трябвало да работиш. Ниската оценка не значи, че си глупава. Това е мотивация за деяние.

Не се опасявай да бъдеш странна
Твоята баба не се бои от това!

Не се опасявай да се влюбиш
Любовта по този начин или другояче ще пристигна при теб. Радвай се на това, че най-накрая си пораснала.

Не се опасявай да се омъжиш или пък противоположното – да не се омъжиш
Когато пораснеш, на никой няма да му прави усещане имаш ли сватбена халка на пръста си или не. Ако си решила, че фамилният живот е за теб, постарай се да срещнеш своя мъж и тогава всичко ще е наред.

Не се опасявай да раждаш
Няма да те неистина – болката е мощна. Но това е най-прекрасното нещо, което може да се случи в живота на една жена.

Не се опасявай от развода
Всичко се случва в живота. Главното е да не се отчайваш и да не се затваряш в себе си. Разводът не е края на живота. А начало на нещо ново и забавно.

Не се опасявай от самотата
Понякога да бъдеш самичък е потребно. Дори можеш да се насладиш на самотата си. Но това дълго няма да трае – познавам си фамилията...

Не се опасявай да плачеш
Сълзите са избор на мощния. Силна съм и върша каквото желая. Искам да рева, желая да се дръзвам – имам право да бъда тъжна и радостна.

Не се опасявай да опитваш нови неща
Не мисли за възрастта и това, какво ще кажат хората. Вземи от живота най-хубавото, без значение какъв брой бясно е твоето предпочитание.

Не се опасявай да остаряваш
С възрастта ще започнеш повече да цениш живота и по-силно да обичаш околните си. А някой ден, ще седнеш и ще напише писмо на внуците си.

Не се опасявай да губиш околните хора
Дълго се съмнявах, дали да пиша това писмо. В живота загубите са неизбежни. Близките си потеглят, само че любовта остава.

Обичам те, моето момиче, бъди щастлива!

Източник: AdMe.ru
Снимки: 500px.com, pinterest.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР