Микровълновата фурна е наистина много голямо удобство, което всяка съвременна

...
Микровълновата фурна е наистина много голямо удобство, което всяка съвременна
Коментари Харесай

6 хитри трика за микровълновата печка

Микровълновата фурна е в действителност доста огромно улеснение, което всяка модерна стопанка може да има в кухнята си. Тя икономисва доста време, старания и ангажираност. А с нея можете да извършите толкоз доста неща.
Представяте ли си какъв брой време ще ви отнеме да стоплите вода без помощта на микровълновата? Много хора настояват, че микровълновата фурна може да бъде нездравословна, само че в действителност тя може да направи живота ви доста по-лесен.
Ако нямате задоволително време да готвите, нямате забележителни кулинарни умения или просто не ви се занимава, микровълновата може да ви бъде доста потребна. С нея освен можете да притопляте ястията си, само че и да вършиме куп други домашен неща. С нея можете даже да готвите. Сега ще ви срещнем с няколко трика, които сигурно ще ви улеснят доста при потреблението на микровълновата фурна и готвенето.

1. Разтопяване на масло или шоколад - Ако нямате микровълнова ще се наложи да разтапяте шоколада и маслото в тиган, което лишава много време. Другият плюс е, че няма да има потребност да замърсявате кухненски такъми. Единственото, което може да се обърка е шоколада да изгори. Заради това правете паузи през 30 секунди и разбърквайте хубаво до момента в който се получи резултата, който желаете.
2. Изстискване на лимон - То от време на време може да се окаже много сложна задача, изключително в случай че лимонът не е добре узрял. За да се улесните при изстискването, можете да го сложите в микровълнова за няколко секунди. Лимонът ще стане доста по-мек и изстисването му ще е доста по-лесно.
3. Бързо обелване на чесъна - Остатъчният мирис, който остава върху ръцете след беленето на чесън е доста противен и мъчно се отстранява. Ако желаете да обелите чесъна доста по-лесно и бързо, и да забравите за неприятния мирис, можете да сложите цяла глава в микровълновата за половин минута. След това ще се справите доста по-лесно с него.
4. Узряване на банани - Ако сте си закупили зелени банани, чийто усет не харесвате, можете да забързате узряването им благодарение на микровълновата. Направете дупки по повърхността на банана с вилица,след което ги поставете в микровълновата за 1-2 минути. Този трик е потребен и в случаите, когато желаете да приготвите сладкиш и ви трябват добре узрели банани.
5. Изсушаване на билки - Микровълковата може да изсуши билки като розмарин и мащерка да вземем за пример. По-деликатните билки едва ли ще устоят на силата на уреда, за това не ви съветваме да рискувате с тях. Просто е нужно да поставите билките сред две салфетки и да ги сложите в микровълновата за 1-2 минутки. Така ще получите вкусни, сушени билки, които можете да сложите в ястията или коктейлите си.
6. Направата на вкусно брауни - Ако сте фенове на сладкото, само че не обичате да готвите, то нашето предложение е брауни, приготвено благодарение на микровълнова. То не изисква доста артикули и старания за изработката му. Нужно е еднинствено и единствено да сложите всички съставки в чаша и да сложите в микровълновата за 45-60 секунди. Точна рецепта за брауни можете да намерите в интернет. След като откриете тази, която най-вече ви подхожда, остава единствено да сложите продуктите в чаша и да пуснете микровълновата фурна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР