Микрофинансираща институция ДЖОБС“ стана член на най-голямата международна мрежа от

...
Микрофинансираща институция ДЖОБС“ стана член на най-голямата международна мрежа от
Коментари Харесай

МФИ ДЖОБС стана член най-голямата международна мрежа от микрофинансиращи дружества |

Микрофинансираща институция „ ДЖОБС “ стана член на най-голямата интернационална мрежа от микрофинансиращи сдружения – Microfinance Centre (MFC). Така дъщерното сдружение на Българската банка за развиване ще има опция да употребява ноу-хау на над 70 организации, опериращи в областта на микрофинансирането, както и да тества нови подходи за възстановяване на финансовите си услуги. 

Чрез опита на сътрудниците си в мрежата МФИ „ ДЖОБС “ ще има опция да усъвършенства опита си в дигитализирането на кредитния развой, образованието на евентуални и настоящи клиенти по отношение на другите финансови принадлежности, както и в имплементирането на създадения Кодекс за положителни практики.

МФИ ДЖОБС е основана през 2010 година като част от Групата на Българската банка за развиване с съществена цел да улеснява достъпа до дълготрайно финансиране на микро- и дребни предприятия, аграрни производители, хората на свободна процедура, занаятчиите и други, създаващи работни места и артикули с добавена стойност. Създаването на тази институция към ББР дава опция насъбраният запас от 6 млн. $ по Програмата JOBS, чийто програмен период е изминал в края на 2009 година, да бъде употребен дълготрайно на револвиращ принцип.

От стартирането на своята активност досега сдружението е подкрепило над 512 микро- и дребни бизнесмени да осъществят плановете си, отпускайки заеми за над 43 млн. лева Всяка пета от подкрепените компании е новосъздадена. Основните му старания са съсредоточени в секторите произвеждане, нововъведения и търговия и за опазване на работни места. До момента програмата за подкрепяне на компании, потърпевши от пандемията COVID-19 са отпуснати над 70 заема за повече от 3 млн. лева

Центърът за микрофинансиране сплотява 113 организации (от които 77 микрофинансиращи институции) от 36 страни от Европа и Централна Азия, които дават финансови услуги на съвсем 2 млн. микро компании и хора със свободни специалности. Основната задача на организацията е да способства за намаляването на бедността и развиването на човешкия капацитет посредством поощряване на обществено насочен и резистентен бранш за микрофинансиране.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР