Мика Зайкова призова: Не бива да пипаме производителите, заради високите

...
Мика Зайкова призова: Не бива да пипаме производителите, заради високите
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Купуваме яйца „Фаберже“ на тези високи цени frognews.bg

Мика Зайкова прикани: " Не бива да пипаме производителите, поради високите първични материали и ток. Те едвам оцеляват. Правителството имало желание. С наблюдаване и въздишки няма да стане работата да се възстановяват цените за крайния консуматор. Имаме Комисия за защита на конкуренцията и КЗП. Те да си свършат работата. Има далавера на цените и то доста огромна. Трябват съответни ограничения. "

 

Според Мика Зайкова при млечните артикули най-вече се вижда спекулата, защото в случай че производителите продават на 1 лева за 1л. мляко, на магазина то е 3.50лв.-4 лева Разликата във веригите е стотинки. Зайкова уточни: " Това „ мирише “ на картелно съглашение. Таванът на цените е неуместен, тъй като не е пазарен механизъм. Това е сходна обстановка на тази, преди 30 години - „ партията сподели “. 8 или 9 такси производителят е заставен да заплаща на веригата, с цел да му се продава продукта. Нищо не остава като облага за производителя. Минималната работна заплата в Люксембург 2313.60 евро. Всички млечни творби са по-евтини. В България минимална работна заплата е 780 лева "  

 

Мика Зайкова сподели: " Половината пенсионери получават минимална пенсия, а 650 хиляди служащи получават минимална работна заплата. Минималната работна заплата покрива 40% от разноските. Недопустимо е, че има дерогация и все пак плащаме гориво по 3 лева, както в останалите страни от Европейски Съюз. "

 

Мика Зайкова добави: " Турция преди земетресението е глобила 10 вериги, които са платили 47 млн. $ наказателни такси. Същото е направила и Гърция. В Германия има таван на надценката, който е 30% от стоката. В България намалихме ДДС-то на хляба. " Зайкова сподели, че нарастването на цените на мобилните оператори също е картелно съглашение. Според нея това е на всички места – горива, храни и така нататък Поскъпват: медикаменти, превоза, водата. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР