Михайло Подоляк, съветникът на украинския президент Володимир Зеленски, призовава съюзниците

...
Михайло Подоляк, съветникът на украинския президент Володимир Зеленски, призовава съюзниците
Коментари Харесай

Съветник на Зеленски: Глупости са, че Путин ще спре, дайте ни оръжия

Михайло Подоляк, съветникът на украинския президент Володимир Зеленски, приканва съдружниците да дават на Киев повече оръжия, които да подкрепят отбранителната акция на страната му против съветската инвазия, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

 

" Проблемът на този стадий от войната е, че количеството на оръжията, дроновете, гранатите или боеприпасите за артилерията не е отмерено разпределен. Това би трябвало да бъде изравнено ", съобщи той пред немския вестник " Билд ".

 

По думите му е вероятен единствено един сюжет, а точно оптимално подсилване на Украйна с високотехнологични оръжия.

Необходими са не диалози, а вложения във военното произвеждане, сподели той, визирайки " ракети с отдалечен обхват, безпилотни самолети, гранати или артилерийски муниции. Броят на оръжията би трябвало да бъде огромен ".

 

Подоляк, който поучава украинския президент Володимир Зеленски, уточни дългия фронт, защото страната му се стреми да отблъсне съветските сили в няколко направления, с офанзиви в няколко посоки.

" Цялата фронтова линия е 1300 км, а боевете се водят на 600-800 км ", сподели Подоляк.

 

Той дефинира актуалната обстановка във войната като сложна, защото интензивността на бойните дейности да не понижава, без значение от климатичните фактори.

 

Русия обаче не е постигнала забележителен прогрес за една година, означи той. " Русия се бори с огромен брой бойци, извършена е скрита готовност, на фронта е изпратена доста жива мощ, съсредоточено е доста съоръжение, и всичко това би трябвало да бъде унищожено. "

 

Подоляк съобщи, че допуска, че войната съгласно проектите на съветския президент Владимир Путин ще продължи, " до момента в който не завладее цялата територия на Украйна, до момента в който не реализира владичество в Европа, до момента в който не завладее други постсъветски територии ".

 

Според Подоляк това е по този начин, тъй като " човек не влиза в огромна война, откакто е унищожил репутацията и връзките си, в случай че желае да се задоволи с малко. Това е нелепост. "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР