Михаил Подоляк, съветник на ръководителя на президентската канцелария в Украйна,

...
Михаил Подоляк, съветник на ръководителя на президентската канцелария в Украйна,
Коментари Харесай

Виновникът за катастрофата със Зеленски бил под стимуланти

Михаил Подоляк, консултант на ръководителя на президентската канцелария в Украйна, сподели, че водачът, който хипотетично е предизвикал злополука с кортежа на президента Владимир Зеленски, е бил под въздействието на избран тип стимуланти, съобщава канал 24.

Според Подоляк случаят е станал късно през нощта. Човекът, който е карал, е имал избрани „ здравословни проблеми “. Е, разбирате, там е имало избрани „ стимуланти “, посочи съветникът.

Той не сподели какви са тези „ стимулатори “. Това може да значи излагане на алкохол или други опиати.

Няма опасност за здравето на президента, вследствие на случая са нанесени единствено материални вреди, сподели Подоляк. По думите му, производството продължава, а резултатите от инспекцията могат да се чакат в околните часове или дни.

Припомняме, че инцидентът, при който беше развален автомобилът на президента, стана в нощта на 15 септември на бул. " Победа " в Киев. Шофьорът на автомобил блъсна колата на Зеленски и още едно транспортно средство от кортежа.

Известно е, че е потърпевш единствено превозът на хипотетичния причинител на случая. Медици от кортежа оказаха първа помощ на президента, а по-късно му помогнаха и лекари от колата за спешна помощ, които дойдоха на мястото на случая.

По-рано беше обявено, че SBI разследва случая с президента Зеленски. Разследващите ще ревизират при какви условия е получил пострадване на главата лидерът на автомобила, блъснал се в президентския конвой.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР