Михаел Шумахер винаги ще бъде запомнен като икона на Формула

...
Михаел Шумахер винаги ще бъде запомнен като икона на Формула
Коментари Харесай

Бърни Екълстоун: Шумахер винаги ще бъде запомнен като икона на Формула 1

Михаел Шумахер постоянно ще бъде запомнен като икона на Формула 1. Той дейно управлява тима на " Ферари " по време на сполучливия си интервал там, сподели някогашният началник на най-комерсиалното съревнование в моторните спортове Бърни Екълстоун.

93-годишният Екълстоун сподели пред dpa във връзка 10-ата годишнина от случая на Шумахер на ски във Франция, че той е оказал помощ за развиването на кариерата на германеца в ранните й стадии.

Шумахер дебютира във Формула 1 през 1991 година в тима на „ Джордан “, само че към този момент беше в „ Бенетон “ за идващото съревнование и завоюва първите си две международни трофеи с тях през 1994-а и 1995 година След това той се причисли към „ Ферари “ и завоюва останалите си пет трофеи със Скудерията 2000-2004 година

„ Знаех, че е надарен. Еди Джордан беше доста уверен в него, имаше положително око. Майкъл сигурно щеше да откри различен водач, само че ние използвахме няколко директни пътища за Шуми. Откраднахме го от Джордан ", спомня си Екълстоун.

Разглеждайки ерата на Шумахер във „ Ферари “, по време на която той оказа помощ на тима да постави завършек на дългата суша без купа, Екълстоун сподели: „ Един ден седяхме дружно и го попитах: Кой управлява този тим? И той отговори: Аз ще го направя. Той го направи в действителност добре. Можеше да извлече най-хубавото от хората. Той завоюва уважението на екипа, те го слушаха. Когато споделяше нещо, те знаеха, че е вярно. Каквото и да споделя Михаел, шефът на тима Жан Тод го следваше “.

Екълстоун сподели, че не може да разбере за какво Шумахер приключи кариерата си за първи път през 2006 година и го назова " много естествен " като цяло, " просто добър човек ".

„ Липсва ми. Той е звезда и постоянно ще бъде запомнен като звезда “, сподели Екълстоун за Шумахер, който не е виждан на обществено място и е с незнайно здравословно положение след случая на ски на 29 декември 2013 година





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР