Mиграцията е европейско предизвикателство, което налага всеобхватни и координирани решения.

...
Mиграцията е европейско предизвикателство, което налага всеобхватни и координирани решения.
Коментари Харесай

Европейската комисия стартира днес пилотен проект с България за превенция на миграцията

Mиграцията е европейско предизвикателство, което постанова всеобхватни и координирани решения. Те могат да се реализиран само, когато действаме взаимно. Европейската комисия се ангажира да поддържа напъните към своите страни членки при адресирането на провокациите, свързани с миграцията по резистентен метод. Ефективното гранично ръководство, бързите процедури по леговище и връщане са от значително значение за една добре функционираща миграционна система, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

За да адреасира актуалните миграционни провокации, писмото на ръководителя на Европейската комисия от 26 януари и Европейския съвет от 9 февруари приканиха за осъществяването на основни оперативни ограничения в региона на граничната защита, убежището и връщането. Една от целевите оперативни ограничения планува основаването на пилотни планове в заинтригувани държаи членки за бързи процедури по леговище и връщане.

Европейската комисия започва през днешния ден пилотен план с България за предварителна защита на противозаконните пристигания, усилване на граничното ръководство и ръководството на миграцията. Пилотният план планува използване от страна на България на целеви принадлежности и практики в региона на ускорените процедури по леговище и ефикасни връщания. Пилотният план е резултат от тясното съдействие с българските управляващи.

Проектът стъпва на прилаганото европейско и национално законодателство. Той ще се извършва със мощната оперативна и техническа поддръжка на Комисията и основните организации на Европейски Съюз в региона на вътрешните работи (ЕАУ, Европол и Фронтекс). Основава се на положителните практики и опит на България, в т. ч. на отличното съдействие със Сърбия, Турция и другите прилежащи страни, както и с европейски организации, настоящи в България. Проектът е съответно значимо достижение от мощната ангажираност на България на високо равнище и е поддръжка за намиране на устойчиви решения за ръководство на миграцията на равнище Европейски Съюз.

В допълнение, укрепването на външните граници със засилени ограничения за наблюдаване, които следва да бъдат приложени на българо-турската граница, е основен приоритет. Комисията и България завършват оценка на потребностите и Комисията ще даде финансова поддръжка на България за подсилване на граничното ръководство на външната й граница с Турция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР