Мигрантският натиск по българо-турската граница не намалява. Ежедневно покрай близките

...
Мигрантският натиск по българо-турската граница не намалява. Ежедневно покрай близките
Коментари Харесай

Хората в пограничните села ежедневно се натъкват на мигранти

Мигрантският напън по българо-турската граница не понижава. Ежедневно около околните до границата обитаеми места минават бежанци. Обикновено се движат на групи. Засичани са даже на километри от граничната вадичка.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 970
Жителите на пограничната община Болярово съвсем всекидневно се срещат с мигранти, минали българо-турската граница. Казват, че към този момент са привикнали и не се тормозят. Мигрантите не са нападателни към тях. Село Камен връх се намира на към 30 километра по права линия от граничната вадичка. В селото живеят десетина индивида. Често се сблъскват с мигранти. Понякога даже им оказват помощ.

" То пътя е от тук. Няма от къде. От тука не престават към вътрешността, обаче то има много. Сега е студено, когато е по-топло на групички, само че не ни закачат ", разяснява Георги Желязков от село Камен връх пред Българска национална телевизия.

" Много постоянно сме давали сиренце да ги храним. Те доста гладни, гладни и студено, измръзнали. Просто ги съжаляваме от човешка позиция ", споделя Мария Петрова от с. Камен връх.

Преди две седмица в село Стефан Караджово са хванати трима мигранти.

" Едното момче беше ранено, тъй като крайници му беше превързан и двете момчета го носеха ", споделя той.

Кольо Стоянов пасе стадо овце и кози. Казва, че е виждал мигранти единствено в колите на " Гранична полиция ". " Така по гората не. Натоварени в колата - да, в ЗИЛ-а. Той е към " Гранична полиция ", спомня си мъжът.

Някои от жителите на пограничните села считат, че разформироването на гранични войски е било неточност. Според тях охраняващите служители на реда и военослужещи не познават границата.

" Тези хора не могат да охраняват границата. Ако желаят да я охраняват, могат да създадат всичко допустимо да ги спрат, тъй като те минават по избрани канали, на избрани места ", споделя Слави Славов.

В последно време мигрантите избират да се движат по черни пътища в гористите местности, с цел да доближат избрана точка. Следите им се виждат и с просто око. А съгласно хората от пограничната община потока от мигранти ще продължи, тъй като закона е демократичен към трафикантите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР