Мигрантският натиск е един глобален процес, който засяга много страни.

...
Мигрантският натиск е един глобален процес, който засяга много страни.
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР за катастрофата с убити полицаи в Бургас: Има допуснати пропуски


Мигрантският напън е един световен развой, който визира доста страни. Той ескалира от ден на ден. Мигрантският напън през последната година към страната ни се е нараснал пет пъти, на над 86 000 мигранти не е разрешено да влязат на територията на страната. Това съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 650
„ Полагаме големи старания, с цел да пресечем този поток. Предприемаме комплекс от ограничения, с цел да не разрешаваме този мигрантски напън. Имаме волята да се оправим с този проблем. Това е сериозна незаконна активност. Около 1000 $ коства да бъде преведен един мигрант. Имаме данни, че и чиновници вземат участие в тази незаконна активност. Всеки чиновник, за който има данни се проверява и се ползва законът “, акцентира той.

По мотив трагичният случай с двама починали служители на реда в Бургас, при опит да спрат рейс с мигранти, Петър Тодоров съобщи: „ Да, има позволени пропуски в стиковката в Бургас. Изяснява се ролята на всеки един чиновник и когато бъдат събрани всички данни, те ще бъдат оповестени “.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи разяснява и чистките в Министерство на вътрешните работи.

„ Рокади има, само че няма чистка. Министър Дермерджиев съобщи, че чака резултати от чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Където резултатите бяха неудовлетворяващи – има кадрови смени. Категорично няма връзка с изборите, това са дейности, подбудени от нужния потенциал по места “, акцентира той.

Какви ограничения са подхванати, с цел да се пресече пазаруването на гласове?

„ Създадена е нужната организация. На целия действен състав са му сложени задания. Сигнали има, те са оперативни и се обработват. В момента, в който има сигнали за незаконна активност, те ще бъдат предадени на Прокуратурата. Използват се всички средства, в това число и СРС-та. Министерство на вътрешните работи е равно отдалечено от всички политически сили, няма преференции за никого “, изясни Тодоров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР