Миглена ИвановаДенят на християнското семейство и православната младеж подаде ръка

...
Миглена ИвановаДенят на християнското семейство и православната младеж подаде ръка
Коментари Харесай

Денят на християнското семейство запали пламъка на духовността в читалище

Миглена Иванова

Денят на християнското семейство и православната юноша подаде ръка на духовността и творчеството в салона на НЧ " Димчо Дебелянов-1960 ". По традиция на тъкана завивка бяха подредени питка, свещ, китка здравец, менче и вино. Както всяка година на този ден, празничната проповед за Въведение Богородично на негово благоговенство отец Валентин Тупаров от " Свето Възнесение Господне " подари гостите с молебен за нематериалност, обич и добродетел. Пожела на фамилиите здраве и благополучие, образование на децата в положително и правдивост. С китка здравец и светена вода отец Валентин благослови присъстващите за здраве и шанс.

Денят на християнското семейство (Въведение Богородично) се празнува през седми век от патриарх Терасий в Константинополската черква. Според светото писание на този ден тригодишната Мария е заведена от родителите си в Ерусалимския храм и отдадена в служение на Бога. На Въведение Богородично родителите водят децата на свещенодействие, с цел да ги възпитават в дух, религия и обич.

" Читалището ни е кей на положителните хора и на всеотдайните създатели, на извънредно надарените деца и на техните родители. Днес фамилиите би трябвало да са сплотени, да се помъчат да видят занимателните и влюбени неща на този свят. Да живеят в мир и обич ", сподели водещата.

Гости на празника бяха ръководителят на НЧ " Димчо Дебелянов-1960 " доцент доктор Иван Митев, представители на настоятелството на читалището, зам.-председателят на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса, ръководител на Националната асоциация " Сигурност " полк. Чавдар Петров, който поздрави НЧ " Д. Дебелянов-1960 " за дългогодишното креативно съдействие и взаимна работа. Скъпи посетители бяха още поетът Георги Н. Киров, притежател на първата национална премия " Димчо Дебелянов ", почетният ръководител на " Български гоблен " Росица Бакалова, младият стихотворец Антонио Дачовски, представители на обществеността, ученици на читалището, преподаватели.

Музикалният възпитател към НЧ " Димчо Дебелянов-1960 " Марио Йоцов поздрави присъстващите с типичен осъществявания на пиано и завоюва доста овации. Поетът Георги Киров рецитира стихотворения за патрона на читалището Димчо Дебелянов, показа съкровени креативен мемоари.

С доста жар и предпочитание за съвършенството в любовта бяха думите на поета Антонио Дачовски. Читалището получи неговата стихосбирка " Любима моя " и благопожелание за креативна взаимна работа. Росица Бакалова подари всички с тематично календарче и сладкиш с късметче.

Поздравления за празника бяха получени от Съюз на българските журналисти, от Съюз на българските писатели, от медии и институции. Пожеланията на всички бяха да имаме воля за българщината и отстояването на родните обичаи.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР