МИГ Балчик-Ген. Тошево“ отвори за прием мярка 6.4.Инвестиционна подкрепа за

...
МИГ Балчик-Ген. Тошево“ отвори за прием мярка 6.4.Инвестиционна подкрепа за
Коментари Харесай

Иновативни и зелени неземеделски дейности финансира МИГ „Балчик-Ген.Тошево

МИГ „ Балчик-Ген. Тошево “ отвори за банкет мярка 6.4.„ Инвестиционна поддръжка за неземеделски действия “. Процедурата е ориентирана към пускане и развиване на неземеделски действия в селските региони и откриване на качествени работни места и опазване на към този момент съществуващи.

Могат да аплайват аграрни производители, регистрирани като еднолични търговци или юридически лица по Търговския закон, Закона за кооперациите, както и физически лица, регистрирани по Закона за занаятите, които са с местопребиваване, регистрация и осъществяващи активност на територията на МИГ Балчик - Генерал Тошево.

Разрешени са действия за създаване и възобновяване на туристически обекти с до 20 пространства за настаняване и развиване на туристически услуги. Допустимо е произвеждане или продажба на артикули, които не са включени в Приложение 1 от Договора за действие на Европейския съюз (независимо от вложените артикули и материали). Ще се подкрепя и развиване на услуги във всички браншове, като да вземем за пример грижи за деца, възрастни хора и хора с увреждания; здравни услуги; счетоводство и одиторски услуги; ветеринарни дейности; услуги основани на ИТ и други Производство на сила от възобновими енергийни източници за лично ползване, развиването на занаяти и даване на услуги, свързани с присъединяване на гости в занаятчийски действия допълват опциите за планови хрумвания.

Допустими са действия единствено на територията на МИГ Балчик - Генерал Тошево.

Допустими са разноски за създаване, придобиване или усъвършенствания на недвижимо имущество; закупуване на нови машини и оборудване; възнаграждения на архитекти, инженери и консултанти; изследвания за техническа осъществимост; придобиване и основаване на компютърен програмен продукт, придобиване на патенти, лицензи, авторски права и марки и други

С висок приоритет в оценяването ще са планове за индустриални дейности; развиване на селски, еко, културен туризъм и всички други различни форми на туризъм; планове осигуряващи спомагателна заетост; разрастващи занаяти; с вложения за предложение на пазара на лична продукция; за услуги във всички сектори; както и планове, въвеждащи нововъведения. Точки получават и планове за развиване на „ зелена стопанска система “, за услуги в ИКТ бранша и подадени от претенденти на възраст сред 18 и 40 години. На финансиране подлежат оферти, оценени с най-малко 10 точки.

Процедурата е с краен период за периода за кандидатстване 02.10.2023 година 17.30 часа.

В период до 3 седмици преди крайния период за подаване на планови оферти по актуалната процедура за банкет могат да се задават въпроси и да се желаят спомагателни уточнения на e- mail: [email protected], като ясно се показва номера на поканата за набиране на оферти или в и/или (секция Разяснения по процедурата). Писмени уточнения ще бъдат дадени в 10-дневен период от приемане на настояването, само че не по- късно от две седмици преди приключването на периода за кандидатстване. Пълният пакет документи по процедурата (Условия за кандидатстване, Условия за осъществяване и приложенията към тях) са оповестен и 0
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР